Το άγχος στη ζωή των γονιών- Πώς να το καταπολεμήσετε

Η ανατροφή των παιδιών είναι αγχωτική. Είτε έχετε να κάνετε με μικρά νήπια, είτε με μεγαλύτερα παιδιά, το να είσαι γονιός είναι αγχωτικό και σίγουρα αυτό το στρες επηρεάζει την ψυχική σας υγεία.

Το άγχος στη ζωή των γονιών- Πώς να το καταπολεμήσετε
Bigstock

Ως γονείς συχνά νιώθετε ότι πρέπει να είστε συνεχώς δυνατοί, να δείχνετε στα παιδιά σας πώς μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε οποιαδήποτε συνθήκη.

Το να δείξετε στα παιδιά σας τα ανθρώπινά συναισθήματά σας θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν σε πνευματικά δυνατούς ανθρώπους. Πώς θα ξέρουν να αντιμετωπίζουν στρεσογόνες καταστάσεις αν δεν τους δείξετε εσείς τον τρόπο;

Έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερις πρακτικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διαχειριστεί το άγχος.

1. Εξασκηθείτε στην «αυτοσυμπόνια»

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειες και τέλειοι όλη την ώρα. Δεν περιμένετε από τα παιδιά σας να είναι τέλεια ανά πάσα στιγμή, δώστε λοιπόν και στον εαυτό σας αυτό τον χώρο και αντιμετωπίστε τον με ευγένεια και κατανόηση.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε.

2. Κάντε ένα πράγμα κάθε μέρα για τον εαυτό σας

Η δημιουργία χρόνου και χώρου για να αισθάνεστε καλύτερα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Αυτό θα μπορούσε να είναι μόλις λίγα λεπτά το πρωί για να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι ή πέντε λεπτά να κάνετε διατάσεις .

Ό,τι κι αν είναι, βεβαιωθείτε ότι σας φέρνει χαρά και σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

agxos-mamas.jpg

Άγχος μαμάς

Bigstock

3. Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Μπορείτε να γράφετε κάθε μέρα τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μοιράζονται και εκείνα αντίστοιχες στιγμές τους.

4. Προσπαθήστε να γελάτε

Το γέλιο είναι πολύ ανακουφιστικό από το άγχος, επομένως η εύρεση τρόπων για να φέρετε το γέλιο στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαροί και θετικοί.

Παρακολουθήστε μια αστεία ταινία, δείτε μια παράσταση stand-up comedy ή μάθετε για τη γιόγκα γέλιου.

Ό,τι κι αν προσπαθήσετε, να θυμάστε ότι η προσπάθεια να μειώσετε το άγχος σας δεν πρέπει να γίνεται αγχωτική.

Το να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να φροντίσει τη δική σας ευημερία είναι το πρώτο βήμα.

Πηγή: weeseeds.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved