3 χρήσιμες συμβουλές για τελειομανείς μαμάδες το Πάσχα

Μερικές συμβουλές για να απολαύσετε τις μέρες το Πάσχα με τα παιδιά σας χωρίς άγχος.

3 χρήσιμες συμβουλές για τελειομανείς μαμάδες το Πάσχα
Bigstock

Υπό «κανονικές» συνθήκες, το Πάσχα μπορεί να είναι μια διασκεδαστική περίοδος. Το να συναντιέστε με φίλους και συγγενείς, τα δώρα και φυσικά το ντύσιμο κάνουν αυτές τις μέρες αξέχαστες. Παρόλα αυτά, αυτή η σύντομη εβδομάδα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πιο αγχωτική για τις μαμάδες.

Αυτή την περίοδο του Πάσχα, καθώς πολλές φορές σχέδια και προσδοκίες ανατρέπονται, αδράξτε την ευκαιρία για να ξεκουραστείτε και να θυμάστε :

1. Δεν χρειάζεται να τα προλάβετε όλα

Ίσως η πιο ενθαρρυντική αλήθεια που συνοδεύει την μητρότητα είναι πως δεν γίνεται να τα προλάβετε όλα. Μερικές φορές κάποιες υποχρεώσεις μπορεί να έρθουν δεύτερες και στο κάτω κάτω δεν πειράζει εάν δεν βάλατε ένα ακόμα πλυντήριο με σκούρα ή εάν ξεχάσατε να πάρετε δημητριακά από το σουπερμάκετ.

2. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειες

Ως μαμάδες στην εποχή της πληροφορίας έχετε ξεψαχνίζει πολλά ιστολόγια με το πώς να κάνετε τα καλύτερα τσουρέκια ή ποιες πασχαλινές δραστηριότητες ενθαρρύνουν το δέσιμο της οικογένειας.

Δεν πειράζει εάν δεν διαβάσετε κάθε μέρα από ένα παραμύθι ή αφιερώσετε παραπάνω χρόνο στην δική σας αυτοφροντίδα .

3. Ξεκουραστείτε παρέα με τα παιδιά σας

Η επιτυχία ορίζεται από αυτά που καταφέρνεις και από αυτά που κάνεις για τον εαυτό σου. Η ουσία, όμως, της επιτυχίας ορίζεται από αυτά που κάνεις για τους άλλους.

Όπως και να περάσετε το Πάσχα, στην πόλη ή στο χωριό, βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε παρέα με τα παιδιά σας. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε κάθε μέρα βόλτα με συγγενείς ή φίλους. Αντίθετα, πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε για ένα πικ νικ δίπλα στη θάλασσα ή σε ένα πάρκο.

Χαλαρώστε παρέα στο σπίτι διαβάζοντας βιβλία ή ακούγοντας ωραία μουσική και βάφοντας αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved