Πώς να χάσετε τρία κιλά γρήγορα σύμφωνα με τους ειδικούς

Τι προτείνουν οι διαιτολόγοι προκειμένου να χάσετε τρία κιλά με ασφάλεια και χωρίς να πεινάτε.

Πώς να χάσετε τρία κιλά γρήγορα σύμφωνα με τους ειδικούς
Συμβουλές για απώλει τριών κιλών  Bigstock

Όταν αποφασίσετε να χάσετε κιλά, θέλετε άμεσα αποτελέσματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τις περισσότερες φορές, η απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα ( δηλ. πάνω από δύο κιλά την εβδομάδα), είναι πιθανό να είναι σε μεγάλο βαθμό απώλεια υγρών κι όχι λίπους. Ωστόσο, φαίνεται ότι όταν βλέπετε σημαντικές αλλαγές στη ζυγαριά, αυτό σας παρακινεί να συνεχίσετε την προσπάθεια με μεγαλύτερη διάθεση.

Εάν θέλετε να χάσετε τρία έως πέντε κιλά γρήγορα αλλά και με ασφάλεια οι διατροφολόγοι Nicole Dynan, Chloe McLeod προτείνουν τα εξής:

apoleia-varous.jpg

Η απώλεια τριών κιλών επιτυγχάνεται με ασφάλεια ακολουθώντας συμβουλές των ειδικών

Υγρά και μικρές μερίδες

Η Nicole Dynan από την The Good Nutrition Co, χρησιμοποιεί διάφορες στρατηγικές προκειμένου να χάσουν οι πελάτες της βάρος.

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα. Είναι ένα παλιό κόλπο, αλλά λειτουργεί βοηθώντας τους υποδοχείς του στομάχου να πυροδοτήσουν ένα αίσθημα πληρότητας.

Στη συνέχεια, επικεντρώνομαι στο μέγεθος του πιάτου. Έχει αποδειχθεί ότι το να τρώτε σε μικρότερα πιάτα σας ενθαρρύνει να τρώτε πολύ πιο αργά, να απολαμβάνετε το φαγητό σας και να τρώτε λιγότερο.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει ο συγχρονισμός των γευμάτων με τον κιρκάδιο ρυθμό. Καθώς ο μεταβολισμός μας έχει προσαρμοστεί στο ημερήσιο φαγητό και στον νυχτερινό ύπνο, αποφεύγοντας απλώς το σνακ και το φαγητό τη νύχτα, μειώνετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να υποστηρίξει απώλεια βάρους 0,5-1 κιλού την εβδομάδα».

apwleia-varous-kruo.jpg

Μικρές μερίδες, λαχανικά και λιγότερο αλάτι, είναι μερικά μόνο από τις συμβουλές των ειδικών για την απώλεια τριών κιλών

Περισσότερα λαχανικά, λιγότερο αλάτι

Η Chloe McLeod ειδικεύεται στη διατροφή για μέγιστη απόδοση και συνεργάζεται τακτικά με αθλητές που πρέπει να χάσουν κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο βασικοί τομείς στους οποίους εστιάζει όταν ο στόχος είναι η γρήγορη απώλεια βάρους.

«Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αν αλλάζετε τη σύσταση κάθε γεύματος σε μια βάση λαχανικών (όπως ένα μπολ πρωινού με πολλά λαχανικά και αυγά, μια σαλάτα ή σούπα για μεσημεριανό και ½ πιάτο λαχανικά ή σαλάτα με το βραδινό) , μειώνετε αμέσως την πρόσληψη θερμίδων έως και 300 θερμίδες την ημέρα.

Με αυτή την απλή αλλαγή τρώτε περισσότερο αλλά επικεντρώνεστε σε τροφές με χαμηλότερες θερμίδες με αποτέλεσμα τουλάχιστον μισό κιλό την εβδομάδα απώλεια βάρους».

Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντικό σύμμαχο στην απώλεια βάρους τη μείωση της πρόσληψης αλατιού. « Όταν περιορίζετε ενεργά τη συνολική πρόσληψη αλατιού στα 2000 mg την ημέρα ή ακόμα και λιγότερο, θα έχετε απώλεια τουλάχιστον μισού κιλού σε σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζει η Chloe McLeod.

Με πληροφορίες από το bodyandsoul.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved