Απώλεια βάρους: Βραδινές συνήθειες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

H βραδινή σου ρουτίνα μπορεί να επηρεάσει το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα χάσεις κιλά.

Απώλεια βάρους: Βραδινές συνήθειες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γυναίκα πίνει τσάι στο κρεβάτι.

Bigstock

Οι βραδινές συνήθειες επηρεάζουν την απώλεια βάρους με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μία βραδινή ρουτίνα που βοηθά στον επαρκή και καλής ποιότητας ύπνο, δίνει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να κάψει μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων μέσα στη μέρα.

Ο διατροφολόγος και personal trainer dr Mike Bohl συμβουλεύει.

Απόφυγε το βραδινό πολύ αργά τη νύχτα

Η αλήθεια είναι ότι το κατά πόσο η ώρα του βραδινού επηρεάζει την αύξηση ή την απώλεια βάρους έχει διχάσει τους ειδικούς. Ο dr Bohl αναφέρει: «Ανεξάρτητα από την ώρα που τρως, το σώμα θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επεξεργαστεί τις θερμίδες που καταναλώνεις. Ωστόσο, εκείνοι που έχουν την τάση να τρώνε πιο αργά το βράδυ, έχουν επίσης την τάση φαγητά και σνακ υψηλότερης θερμιδικής αξίας ή να τρώνε όχι επειδή πραγματικά πεινάνε, αλλά επειδή βαριούνται».

Εάν θελήσεις να φας κάτι πριν τον ύπνο προτίμησε την πρωτεΐνη

Εάν παρόλα αυτά θέλεις να φας κάτι πριν τον ύπνο, συμβουλεύει ο ειδικός, τότε το ιδανικό είναι κάποιο σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

«Η καζεΐνη (στερεή πρωτεΐνη γάλακτος) αφομοιώνεται πιο αργά, επομένως ένα σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να δώσει στο σώμα σας πρωτεΐνη που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση και την οικοδόμηση μυών.»

Γυμνάσου αργά το απόγευμα

Ο dr Bohl αναφέρει ότι το σώμα εξακολουθεί να καίει θερμίδες και τις ώρες μετά τη γυμναστική. «Εάν γυμνάζεστε τις κατάλληλες ώρες όπως για παράδειγμα αργά το απόγευμα, θα συνεχίσετε να καίτε θερμίδες τις ώρες που κοιμάστε» αναφέρει.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο

Τα αλκοολούχα ροφήματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες έτσι ο περιορισμός στην κατανάλωσή τους μειώνει τον αριθμό κατανάλωσης θερμίδων συνολικά. Ωστόσο, το αλκοόλ προκαλεί διαταραχές και στον ύπνος δυσκολεύοντας έτσι την επαρκή εξκούραης του οργανισμού τις βραδινές ώρες.

Ρύθμισε την θερμοκρασία του υπνοδωματίου

Έρευνες δείχνουν ότι η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται το λίπος και ότι η ύπνος σε ένα πιο ψυχρό περιβάλλον μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων το βράδυ, αναφέρει ο ειδικός.

Κλείσε την τηλεόραση, το τάμπλετ ή το κινητό

Ο επαρκής ύπνος έχει συσχετιστεί με την διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και η έκθεση σε οθόνες λίγο πριν τον ύπνο φαίνεται να διαταράσσει τα επίπεδα της μελατονίνης προκαλώντας δυσκολία στον ύπνο.

Ακολούθησε μία ρουτίνα ύπνου που σε χαλαρώνει

Μπορείς για παράδειγμα να δοκιμάσεις να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις μουσική χαλαρώνοντας στο κρεβάτι. Υιοθετώντας μία βραδινή ρουτίνα που θα σε χαλαρώσει θα μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα και περισσότερο.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved