Μαμά και διατροφή: Τέσσερα tips για να χάσετε κιλά τρώγοντας γιαούρτι

Πώς μπορεί το γιαούρτι να γίνει «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους;

Μαμά και διατροφή: Τέσσερα tips για να χάσετε κιλά τρώγοντας γιαούρτι
Bigstock

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και η κατανάλωσή του ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, σύμφωνα με το WebMD. Δεν είναι όμως αυτά τα μόνα οφέλη. Σύμφωνα με έρευνες, το γιαούρτι βοηθάει και στην απώλεια βάρους και δικαίως αξίζει μια θέση στη διατροφή σας εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε κιλά.

«Το γιαούρτι είναι μία φανταστική τροφή που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ανάλογα με το ποιο θα επιλέξετε, μπορεί να περιέχει χορταστικά λιπαρά, επίσης. Επιπλέον, είναι οικονομικό και νόστιμο» αναφέρει η διατροφολόγος Lauren Manaker.

Ποια τα οφέλη του γιαουρτιού στην απώλεια βάρους;

Έρευνες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γιαουρτιού με την μείωση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τένεσι, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 3 μερίδες γιαούρτι χωρίς λιπαρά σε καθημερινή βάση, στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου προγράμματος διατροφής για απώλεια κιλών, έχασαν 61% περισσότερο λίπος και 22% περισσότερο βάρος από άλλους συμμετέχοντες που μείωσαν απλώς τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά. Εκείνοι που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι, μείωσαν επίσης και το κοιλιακό λίπος κατά 81%, σύμφωνα με το WebMD.

giaourti-prwino.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lena Mytchyk

Πώς μπορείτε να εντάξετε το γιαούρτι στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος;

Συνδυάστε το με άγουρη μπανάνα

Σύμφωνα με τον ειδικό η μπανάνα που είναι ελαφρώς άγουρη είναι πολύ καλή πηγή πρεβιοτικών φυτικών ινών.

«Τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν τα προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών που μπορεί να υπάρξουν στο γιαούρτι», εξηγεί η Manaker, προσθέτοντας, «Η κατανάλωση και των δύο μαζί μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους».

Προσθέστε στο γιαούρτι καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια από θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό όπως είναι οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά. Σύμφωνα με την ειδικό, συνδυάζοντας το γιαούρτι με ξηρούς καρπούς θα είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο, άρα και να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Προσοχή στη μερίδα

Το γιαούρτι είναι θρεπτικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεφύγετε με την ποσότητα. Είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε περισσότερο από μία μερίδα, αλλά ούτε και με την ποσότητα των υλικών που μπορεί να το συνοδεύετε.

Μετατρέψτε το γιαούρτι σας σε ένα γλυκό σνακ προσθέτοντας φρέσκα φρούτα

Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα που δεν έχουν ζάχαρη και έχουν λίγες θερμίδες, αντί κάποιου σιροπιού, σοκολάτας ή δημητριακών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved