Μαμά και διατροφή: Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε ρεβίθια

Όλοι οι λόγοι που τα ρεβίθια βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Μαμά και διατροφή: Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε ρεβίθια
Bigstock

Τα όσπρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Από τα πιο ωφέλιμα και εύκολα στην εύρεσή τους είναι τα ρεβίθια τα οποία είναι πηγή σιδήρου, φυτικών ινών. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Η Sydney Lappe, διαιτολόγος-διατροφολόγος αναφέρει στο eatthis.com ότι τα ρεβίθια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. Η ειδικός αναφέρει παρακάτω αναλυτικά όλους τους λόγους για τους οποίους η κατανάλωση ρεβιθιών βοηθά στην απώλεια βάρους.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

«Μία μερίδα ρεβίθια περιέχει 10 gr φυτικές ίνες οι οποίες ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και παράλληλα μειώνουν την αίσθηση της πείνας. Για τον λόγο αυτό οι φυτικές ίνες θεωρούνται απαραίτητες στην διαχείριση του σωματικού βάρους» αναφέρει η ειδικός.

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, θρεπτικό συστατικό το οποίο επίσης έχει συσχετιστεί με την μείωση του σωματικού βάρους.

«Η πρωτεΐνη βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με την πείνα, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι λιγούρες ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μυϊκή ενδυνάμωση».

Περιέχουν αμυλόζη

Καταναλώνοντας μερικά κράκερς με χούμους μπορεί να παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε χορτάτοι, παρόλο που είναι ένα γεύμα με λίγες θερμίδες. Εκτός από τη την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα ρεβίθια έχουν επίσης αμυλόζη, ένας από τους δύο πολυσακχαρίτες που αποτελούν το θρεπτικό απόθεμα των φυτών, το άμυλο. Η αμυλόζη συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδου σακχάρου στα φυσιολογικά επίπεδα και επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης.

Εύκολες συνταγές με ρεβίθια

Μπορείτε να φάτε τα ρεβίθια σε σούπα, στον φούρνοo, σε σαλάτες ή να τα χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές για να εμπλουτίσετε τα γεύματά σας.

Παρακάτω πέντε συνταγές που θα κάνουν ακόμα και εσάς που δεν «συμπαθείτε» τα ρεβίθια ιδιαίτερα, να τα λατρέψετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved