Πρόωρη αποβολή: Ποια είναι τα συμπτώματα

Πού οφείλεται η πρόωρη διακοπή της κύησης; 

Πρόωρη αποβολή: Ποια είναι τα συμπτώματα
Bigstock

Η απώλεια μιας εγκυμοσύνης πριν από τις 13 συμπληρωμένες εβδομάδες ονομάζεται πρόωρη αποβολή και συμβαίνει σε περίπου 10 στις 100 εγκυμοσύνες.

Ποια είναι τα συμπτώματα της πρόωρης αποβολής;

Η αιμορραγία είναι το πιο κοινό σημάδι αποβολής. Ωστόσο, καλέστε τον γιατρό σας εάν δείτε επίσης ένα από τα ακόλουθα σημάδια:

  • κολπική αιμορραγία με ή χωρίς πόνο ή κηλίδες αίματος
  • ροή υγρού από τον κόλπο ακόμα κι αν δεν έχετε πόνο ή αιμορραγία
  • διέλευση ιστού από τον κόλπο

Μια μικρή ποσότητα αιμορραγίας στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι συχνή και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε αποβολή. Εάν ωστόσο η αιμορραγία είναι βαριά ή εμφανίζεται με πόνο όπως κράμπες περιόδου, επικοινωνήστε αμέσως με γιατρό σας.

apovoli.jpg

Τι προκαλεί την πρόωρη αποβολή

Περίπου οι μισές από τις πρώιμες αποβολές συμβαίνουν όταν το έμβρυο δεν αναπτύσσεται σωστά. Αυτό συχνά οφείλεται σε μη φυσιολογικό αριθμό χρωμοσωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της γονιμοποίησης, δύο σετ χρωμοσωμάτων ενώνονται. Εάν ένα ωάριο ή ένα σπέρμα έχει περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα από το κανονικό, το έμβρυο θα έχει επίσης μη φυσιολογικό αριθμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή.

Υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες που προκαλούν πρόωρη αποβολή;

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, δεν ευθύνεται η γυναίκα για την αποβολή. Είναι συνήθως ένα τυχαίο γεγονός. Η εργασία, η άσκηση, το άγχος, οι καβγάδες, το σεξ ή η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών πριν μείνετε έγκυος, δεν προκαλούν αποβολή. Η πρωινή ναυτία και ο έμετος, που είναι κοινά στην αρχή της εγκυμοσύνης , επίσης δεν ευθύνονται για την πρόωρη διακοπή της εγκυμοσύνης.

apovoli-proti-periodos.jpg

Πώς επηρεάζει η ηλικία τον κίνδυνο πρόωρης αποβολής;

Η πιθανότητα πρόωρης απώλειας εγκυμοσύνης αυξάνεται καθώς η γυναίκα μεγαλώνει. Για τις γυναίκες άνω των 40 ετών, περίπου 1 στις 3 εγκυμοσύνες καταλήγουν σε αποβολή.

Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο έμβρυο αυξάνονται καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Αλλά δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια ακριβώς ηλικία των ανδρών ισχύει αυτό.

Με πληροφορίες από acog.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved