Πρώιμα συμπτώματα αποβολής που πρέπει να γνωρίζετε

Ποιοι είναι οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να έχει πρόωρη αποβολή.

Πρώιμα συμπτώματα αποβολής που πρέπει να γνωρίζετε

Γυναίκα κάθεται στεναχωρημένη στο πάτωμα.

Bigstock

Η αποβολή (ή απώλεια εγκυμοσύνης) συμβαίνει συνήθως μέχρι και την 13η εβδομάδα κύησης και τα συνήθη αίτια είναι λοιμώξεις, διαβήτης, ανωμαλίες της μήτρας, ανεπάρκεια του τραχήλου της μήτρας.

Το θετικό είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αποβολή είναι μεμονωμένο συμβάν και οι γυναίκες καταφέρνουν να μείνουν ξανά έγκυες.

Παρότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μαρτυρούν αποβολή και πρέπει να προσέξετε.

apovoli.jpg

Γυναίκα στεναχωρημένη πιάνει το κεφάλι της.

Bigstock

Έντονη αιμορραγία

Ενώ, ναι, η αιμορραγία είναι σημάδι αποβολής, εξαρτάται από το είδος της αιμορραγίας που αντιμετωπίζετε: η κηλίδα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογική. «Καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο τρυπώνει ή εμφυτεύεται στη μήτρα, μπορεί να δείτε κάποια κηλίδες», λέει η Kecia Gaither, MD , ειδική στην εμβρυομετρική ιατρική. Το έντονο κόκκινο αίμα και η βαριά αιμορραγία, ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγκυμοσύνη.

Πόνοι και κράμπες

Οι κράμπες που θυμίζουν αυτές που έχετε στην περίοδο, μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικές καθώς η μήτρα σας αρχίζει να μεγαλώνει. Ωστόσο, ενδέχεται να αποτελούν σημάδι πρόωρης αποβολής. Αν οι κράμπες συνοδεύονται από πόνο και ιδίως από αιμορραγία, η έγκυος θα πρέπει να απευθυνθεί αμέσως στον γιατρό της.

Πόνοι στη μέση

Εκτός από τις κράμπες είναι πιθανόν να αισθανθείτε έναν πόνο στην πλάτη, ήπιο ή πιο έντονο. Αν και θεωρείται ένα από τα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, αν επιμένει, μιλήστε άμεσα με τον γιατρό σας προκειμένου να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Απουσία καρδιακού παλμού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν αποτελεί σύμπτωμα αλλά συμβαίνει επειδή μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα με μια αποβολή.

endomitriosi-meta-apo-apovoli.jpg

Γυναίκα κάθεται εξαντλημένη στον καναπέ, σκεπασμένη με μια κουβέρτα.

Bigstock

Καθυστέρηση περιόδου

Στις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας στο σεξ με τον σύντροφό τους μια καθυστέρηση της περιόδου μπορεί να σημαίνει ανεπιτυχή εγκυμοσύνη, φαινόμενο που στον ιατρικό χώρο είναι γνωστό ως χημική εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή, το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί κανονικά το ωάριο, αυτό στη συνέχεια εμφυτεύεται στη μήτρα και το γυναικείο σώμα αρχίζει να παράγει την ορμόνη χoριακή γοναδοτροπίνη (HCG) της εγκυμοσύνης, ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν προχωρά περαιτέρω.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Εγκυμοσύνη ( American Pregnancy Association) η χημική εγκυμοσύνη αντιστοιχεί στο συντριπτικό 50-75% όλων των αποβολών.

Πηγή: womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved