Βότανα γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες: Βοηθούν ή όχι;

Μερικά βότανα θεωρείται ότι βελτιώνουν την ανδρική και γυναικεία γονιμότητα με ορισμένες τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής.

Μαργαρίτα Νικολάου
Βότανα γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες: Βοηθούν ή όχι;
Bigstock

Αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν και συνταγογραφούν βότανα για την ενίσχυση της γονιμότητας. Μπορεί να έχετε ακούσει ακόμη και για «Βότανα γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες» που συζητούνται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι βοηθούν στην πραγματικότητα. Επομένως, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε βότανα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Μπορούν τα βότανα να θεραπεύσουν την υπογονιμότητα;

Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να λένε ότι τα βότανα θεραπεύουν την υπογονιμότητα. Ωστόσο, έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς για την υποστήριξη της γυναικείας και ανδρικής αναπαραγωγικής υγείας και γονιμότητας. Αρκετοί πολιτισμοί ενθαρρύνουν τη χρήση ορισμένων βοτάνων και μειγμάτων αυτών για την υποστήριξη της ορμονικής ισορροπίας και των κύκλων γονιμότητας. Μερικά βότανα χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε συνδυασμό με εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και ενδομήτρια γονιμοποίηση (ΙUΙ)

Βότανα που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας

Ashwagandha: Μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα ashwagandha μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης και της ωχρινοτρόπου

Κόκκινα μούρα: Είναι ένα θρεπτικό, στυπτικό βότανο που μπορεί να υποστηρίξει τους ιστούς της μήτρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρά κόπρανα και ναυτία.

Κόκκινο τριφύλλι: Έχει φυτικά οιστρογόνα που μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γονιμότητας σε γυναίκες με ανεπάρκεια οιστρογόνων. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, πιστεύεται ότι ρυθμίζει έναν ακανόνιστο εμμηνορροϊκό κύκλο και μπορεί να είναι ένα υποστηρικτικό βότανο σε μια ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Λυγαριά: Αυτό το βότανο πιστεύεται ότι ομαλοποιεί τη διαδικασία της ωορρηξίας διεγείροντας την ωχρινοτρόπο ορμόνη και ελαχιστοποιώντας την απελευθέρωση της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης. Η λυγαριά πιστεύεται επίσης ότι εξισορροπεί την παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης στο σώμα.

Βότανα που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τη γονιμότητα ενός άνδρα

Αμερικανικό τζίνσενγκ: Αυτό το βότανο λέγεται ότι τονώνει και θρέφει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα και βελτιώνει την ανδρική υπογονιμότητα. Είναι γνωστό ότι ενισχύει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη συγκέντρωση τεστοστερόνης. Αποφύγετε να το συνδυάζετε με φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.

Τριβόλι: Λέγεται ότι βοηθά στην ενίσχυση του αναπαραγωγικού συστήματος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη στυτική δυσλειτουργία.

Goji berry: Το αποξηραμένο φρούτο Goji berry μπορεί να προστατεύσει το σπέρμα από την υπερθέρμανση (υπερθερμία), συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ποιότητας και της ποσότητάς του.

Ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την υπογονιμότητα ανδρών

tavrini-kai-andriki-gonomotita.jpg

Πώς μπορεί να ξέρει ένας άνδρας αν είναι υπογόνιμος;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία, μπορείτε να προσδιορίσετε την κατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μέσω μεθόδων όπως τη λήψη ιατρικού ιστορικού, την κλινική εξέταση, τον υπερηχογραφικό και εργαστηριακό έλεγχο και το σπερμοδιάγραμμα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φανούν τα αποτελέσματα από τη χρήση βοτάνων γονιμότητας στους άνδρες;

Ο χρόνος που απαιτείται για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η υγεία του ανδρός, το βότανο που χρησιμοποιείται και την αιτία υπογονιμότητας. Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες σχετικά με τη χρήση βοτάνων για τη θεραπεία προβλημάτων γονιμότητας. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε βότανο.

Αφροδισιακά βότανα γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες

Ποια βότανα είναι αφροδισιακά και βοηθούν στη γονιμότητα ανδρών και γυναικών; Δείτε στο βίντεο την απάντηση.

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved