Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν τη γονιμότητα

Ορισμένα μπαχαρικά και βότανα φαίνεται ότι δρουν ευεργετικά στην αναπαραγωγική ικανότητα, κυρίως των γυναικών.

Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν τη γονιμότητα

Bότανα που  χρησιμοποιούνται για τη φυσική ενίσχυση της γονιμότητας.

Bigstock

Υπάρχουν ορισμένα βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την καλή λειτουργία του σώματος επηρεάζοντας θετικά τη γονιμότητα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο στη μαγειρική ενώ παράλληλα έχει και οφέλη για την υγεία.

Χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος επηρεάζοντας θετικά τη λειτουργία των ωοθηκών και της μήτρας. Για τους άντρες, η επαρκής ροή αίματος είναι απαραίτητη για τις στύσεις.

441cb872-ginger-skoni.jpg

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι αναμφισβήτητα ένα βότανο που μπορεί εύκολα να προστεθεί σε πολλά γεύματα και ποτά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τις ωοθήκες και τα ωάρια από την οξειδωτική βλάβη και το στρες. Πολλοί βοτανολόγοι λένε επίσης ότι αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς, προστατεύει το DNA από βλάβες, δρα ως αντιφλεγμονώδες και προστατεύει το συκώτι η καλή λειτουργία του οποίου παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση και την συνολική υγεία του οργανισμού που είναι ζωτικής σημασίας για τη γονιμότητά σας.

Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν αυξάνει τη λίμπιντο καθώς θεωρείται ως αφροδισιακό, ικανό να αυξήσει την ερωτική επιθυμία και να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή.

kanela-apwleia-varous.jpg

Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Bigstock

Κανέλα

Πέρα από τη χαρακτηριστική γεύση της, η κανέλα βοηθά στην ομαλοποίηση του σακχάρου στο αίμα . Η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα επηρεάζει θετικά την εξισορρόπηση των ορμονών ειδικά σε γυναίκες έχουν προβλήματα λόγω PCOS .

Γλυκόριζα

Αυτό το βότανο αυξάνει επίσης και διεγείρει τη γονιμότητα, χάρη στα οιστρογόνα και δημιουργεί μια κατάλληλη ορμονική ισορροπία για τις γυναίκες που θέλουν ένα μωρό.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα καταφέρει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί. Μάλιστα οι ειδικοί συνιστούν τα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν να είναι προσεκτικά με οποιαδήποτε φυτικά συμπληρώματα και πριν τα χρησιμοποιήσουν να μιλήσουν με τον γιατρό τους.

Με πληροφορίες από το wellseek.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved