Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα; Και όμως υπάρχουν

Προσπαθείτε να συλλάβετε; Τότε αυτές τις τροφές πρέπει να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας! 

Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα; Και όμως υπάρχουν

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πρέπει ή δεν πρέπει να καταλώνουμε στην εγκυμοσύνη. Τι ισχύει όμως την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη, τότε που κάνετε εντατικές προσπάθειες να συλλάβετε; Μπορούν συγκεκριμένες τροφές να ενισχύσουν τη γονιμότητά σας και να συμβάλουν στην πιο εύκολη και γρήγορη σύλληψη;

Η απάντηση είναι θετική! Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνε,ι οι παρακάτω εφτά τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα:

1. Φασόλια

Τα οφέλη που έχει ο οργανισμός μας από την κατανάλωση των οσπρίων είναι γνωστά. Γνωρίζατε όμως ότι τα φασόλια συγκεκριμένα μπορούν να ενισχύσουν την γονιμότητα; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Harvard σε γυναίκες που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες, αυτές που κατανάλωναν περισσότερα φασόλια και γενικά όσπρια στη διατροφή τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες σύλληψης.

2. Παγωτό

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Το παγωτό όπως και όλα τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα γάλακτος, συμβάλλουν στην αύξηση της γονιμότητας.

3. Πράσινα λαχανικά

Τα μαρούλια, το σπανάκι, η ρόκα και γενικά τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β η οποία σύμφωνα με έρευνες είναι σημαντική για τη γονιμότητα.

4. Ψωμί ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες που περιέχει το ψωμί ολικής άλεσης χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό, γεγονός που συμβάλει στη σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα (και στα επίπεδα ινσουλίνης). Τι σχέση έχει όμως αυτό με την εγκυμοσύνη; Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να διαταράξουν τις ορμόνες που σχετίζονται με τη γονιμοποίηση.

5. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο και μάλιστα το καλής ποιότητας ελαιόλαδον έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ένα από αυτά είναι και οτι βοηθάει το σώμα να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σύλληψη.

6. Σολωμός

Ο σολωμός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ωμέγα-3 και λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με τη γονιμοποιήση και στην αύξηση της ροής του αίματος στα όργανα αναπαραγωγής.

7. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι πολύ σημαντικό τόσο στην εγκυμοσυνη όσο και πριν. Βεβαιωθείτε ότι η καθημερινή σας διατροφή σας εξασφαλίζει επαρκής ποσότητες φυλλικού οξέους.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved