Γονιμότητα: Τροφές που ενισχύουν τα επίπεδα οιστρογόνων

Ποιες τροφές μπορούν να αυξήσουν τα οιστρογόνα.

Γονιμότητα: Τροφές που ενισχύουν τα επίπεδα οιστρογόνων

H ένταξη στη διατροφή ορισμένων τροφών μπορεί να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα οιστρογόνων.

Bigstock

Η διατήρηση ενός ισορροπημένου επιπέδου οιστρογόνων είναι το κλειδί για την αναπαραγωγική υγεία μιας γυναίκας.

Ωστόσο, συχνά οι τιμές των οιστρογόνων διαταράσσονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες επιδράσεις στο σώμα.

Σε ότι αφορά την υπογονιμότητα, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να αποτρέψουν την ωοθυλακιορρηξία με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη σύλληψη και την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Μπορούν ορισμένες τροφές να βοηθήσουν στην αύξηση των οιστρογόνων;

Ναι και όχι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ορισμένες τροφές συμβάλλουν όντως σε υγιή επίπεδα οιστρογόνων και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην συμπεριλάβετε κάποιες στη διατροφή σας. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αντιμετωπίσετε τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων. Ο γιατρός θα εκτιμήσει την κάθε κατάσταση ξεχωριστά και θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Τροφές που αυξάνουν τα οιστρογόνα

Ορισμένα τρόφιμα περιέχουν φυτοοιστρογόνα – φυσικά θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από φυτά που είναι παρόμοια με τα οιστρογόνα. Η πλειοψηφία των ερευνών έχει συνδέσει τα φυτοοιστρογόνα με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Οι καλύτερες διατροφικές πηγές οιστρογόνων (γνωστών ως φυτοοιστρογόνων) βρίσκονται στα ακόλουθα τρόφιμα:

Σόγια

Τα προϊόντα σόγιας περιέχουν φυτικά οιστρογόνα γνωστά ως ισοφλαβόνες . Προτιμήστε τροφές όπως το γάλα σόγιας, το tofu, το τέμπε και το γιαούρτι σόγιας.

f4ad104c-xiroi-karpoi.jpg

Οι ξηροί καρποί ανήκουν στις τροφές που ενισχύουν τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί εκτός από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες περιέχουν επίσης φυτοοιστρογόνα. Τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι οι καλύτερες επιλογές.

Λιναρόσπορος

Οι λιναρόσποροι που περιέχουν λιγνάνες, ένα είδος διατροφικού οιστρογόνου, αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε μια δίαιτα που ενισχύει τα οιστρογόνα. Μπορεί εύκολα να προστεθεί σε σαλάτες και δημητριακά.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε φυτοοιστρογόνα και μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα οιστρογόνων στο αίμα.

Χούμους

Φτιαγμένο από ρεβίθια, μια πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, το χούμους είναι ένα κρεμώδες άλειμμα που έχει ποικίλα οφέλη . Πλούσιο σε φυτικές ίνες αποτελεί το ιδανικό σνακ για την αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων ενώ δυνητικά μειώνει άλλους κινδύνους όπως καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένας ακόμα τρόπος για να προσθέσετε τροφές πλούσιες σε οιστρογόνα στη διατροφή σας. Τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και οι χουρμάδες είναι μια πολύ καλή επιλογή.

rodakina.jpg

Και τα ροδάκινα ανήκουν στις τροφές που επηρεάζουν θετικά τα οιστρογόνα.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κι μια νόστιμη επιλογή για να προσθέσετε περισσότερα οιστρογόνα στη διατροφή σας.

Μούρα

Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, τα μούρα έχουν και φυτοοιστρογόνα όπως επίσης οι φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα κράνμπερι.

Με πληροφορίες από το miracare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved