Τροφές που αυξάνουν τη γονιμότητα και τις πιθανότητες για σύλληψη διδύμων

Τι μπορείτε να τρώτε όχι μόνο για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας αλλά και τις πιθανότητες να αποκτήσετε δίδυμα.

Τροφές που αυξάνουν τη γονιμότητα και τις πιθανότητες για σύλληψη διδύμων
pexels.com /Andrea Piacquadio

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες μιας δίδυμης κύησης.

Μεταξύ αυτών είναι η ηλικία της γυναίκας, η κληρονομικότητα, η χώρα καταγωγής, ο Δείκτης Μάζας Σώματος. Όμως και η διατροφή φαίνεται ότι παίζει έναν ρόλο τόσο στην αύξηση της γονιμότητας όσο και στην απόκτηση διδύμων.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Τροφές με φολικό οξύ

Το φολικό οξύ ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β (βιταμίνη Β9). Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων –τα οποία αναλαμβάνουν τη μεταφορά οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα– και βοηθά τον νευρικό σωλήνα του εμβρύου να αναπτυχθεί στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό του.

Το αβοκάντο, το σπανάκι, το μπρόκολο και τα σπαράγγια είναι καλή πηγή φολικού οξέος. Στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες προτείνεται να καταναλώνουν φολικό οξύ σε τακτική βάση για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για σύλληψη. Οι ερευνητές έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η λήψη μεγαλύτερης ποσότητας φολικού οξέος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα μιας γυναίκας να κάνει δίδυμα.

banana-diatrofi-mamas.jpg

Γαλακτοκομικά

Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν δίδυμα σε σύγκριση με γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερο γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως προέκυψε, αυξάνεται ένα συγκεκριμένο είδος πρωτεΐνης στο σώμα, ένας αναπτυξιακός παράγοντας που μοιάζει με ινσουλίνη. Αυτό το είδος πρωτεΐνης υπάρχει στο αγελαδινό γάλα και μπορεί επίσης να ληφθεί από άλλα ζωικά προϊόντα. Όταν καταναλώνετε περισσότερο γάλα, οι ωοθήκες σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να απελευθερώσουν ωάρια, αυξάνοντας την πιθανότητα να συλλάβετε δίδυμα.

Ρίζα Maca

Η κατανάλωση ρίζας μάκα είναι πολύ ευεργετική για τους άνδρες και τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Επιπλέον, η κατανάλωσή της προτείνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν δίδυμα καθώς μπορεί να τονώσει τη γονιμότητά τους. Αν και δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, μπορείτε να την εντάξετε στη διατροφή σας ( μιλήστε πρώτα με τον γυναικολόγο σας).

gonimotita-kai-diatrofi.jpg

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να σχεδιάσετε δίδυμα μωρά. Τρόφιμα όπως τα φασόλια, τα δημητριακά και τα λαχανικά, είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Μια διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών στα μωρά.

Πριν εντάξετε οποιαδήποτε τροφή στη διατροφή σας ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μιλήστε με τον γιατρό σας. Συνήθως μαζί με τις διατροφικές αλλαγές, συνιστάται να κάνετε και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved