Πώς η λάθος δίαιτα μπορεί να βλάψει τη γονιμότητά σας

Τα διατροφικά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα σας.

Πώς η λάθος δίαιτα μπορεί να βλάψει τη γονιμότητά σας
O ρόλος της διατροφής στη γονιμότητα. Bigstock

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα του ζευγαριού.

Γι'αυτό και οι ειδικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο τι πρέπει να τρώει και τι να αποφεύγει μια γυναίκα όταν προσπαθεί να μείνει έγκυος.

Ωστόσο, αρκεί μια γρήγορη ματιά στη δυτικού τύπου διατροφή για να διαπιστώσουμε ότι οι γυναίκες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καίνε γεγονός που προκαλεί αύξηση του βάρους και του λίπους).

Τα λιποκύτταρα μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή και ορμονική ανισορροπία στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης στην ινσουλίνη και της κυριαρχίας των οιστρογόνων.

kafes-ofeli-diatrofi.jpg

Τα διατροφικά λάθη που επηρεάζουν τη γονιμότητα

Τα περισσότερα τρόφιμα που καταναλώνονται είναι υψηλού γλυκαιμικού δείκτη( π.χ. ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες κ.λπ.) αντί για δημητριακά ολικής αλέσεως . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Επίσης, τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συνήθως φτωχά σε θρεπτικά συστατικά που σημαίνει ότι δεν έχουν βιταμίνες και μέταλλα ( π.χ. φολικό οξύ και βιταμίνη D).

Παράλληλα, η επεξεργασμένη πρωτεΐνη, τα αλλαντικά και τα χοτ ντογκ είναι γεμάτα με χημικά πρόσθετα, κι αυτό επιβαρύνει την αναπαραγωγική ικανότητα.

Τέλος, το πολυακόρεστο όσο και το μερικώς υδρογονωμένο λίπος που περιέχεται σε αρκετά έτοιμα τρόφιμα, προάγουν την ορμονική ανισορροπία και την κυτταρική φλεγμονή. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τροφών με λίπος αυξάνει την πιθανότητα στειρότητας.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, ότι καθετί που πρώτε επηρεάζει την υγεία σας, ειδικά όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας υγιεινές τροφές ακόμα κι αν παλεύετε με την υπογονιμότητα.

Με πληροφορίες από το ovulifemd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved