Πώς επηρεάζει το fast food τη γονιμότητα;

Αυτό που τρως επηρεάζει τη γονιμότητά σου.

Πώς επηρεάζει το fast food τη γονιμότητα;

Η τακτική κατρανάωση fast food φαινεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητα της γυναίκας.

Bigstock

Η γονιμότητα επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι η διατροφή. Οι διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζουν το πόσο εύκολα και γρήγορα μία γυναίκα μπορεί να συλλάβει. Πιο συγκεκριμένα, μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε τροφές υψηλή διατροφικής αξίας φαίνεται να ενισχύει τη γονιμότητα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με την αυξημένη κατανάλωση fast food.

Τι δείχνει επταετής έρευνα

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 5.600 γυναίκες από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν, φαίνεται ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πιο συχνά fast food χρειάστηκαν μεγαλύτερο διάστημα για να συλλάβουν, ενώ εκείνες που έτρωγαν περισσότερα φρούτα, λιγότερο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το University of Adelaide’s Robinson Research Institute στην Αυστραλία και διήρκησε επτά χρόνια από το 2004 μέχρι το 2011. Από όλα τα ζευγάρια τα οποία συμμετείχαν, το 8% αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας, δηλαδή χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος προσπαθειών για τη σύλληψη.
  • Από τις γυναίκες το 39% των γυναικών συνέλαβαν σε διάστημα ενός μήνα. Σε σύγκριση με τις γυναίκες που κατανάλωναν φρούτα τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα, οι γυναίκες που κατανάλωναν φρούτα λιγότερο από 1-3 φορές τον μήνα χρειάστηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να καταφέρουν να συλλάβουν. Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας από 8-12%.
  • Οι γυναίκες που έτρωγαν fats food τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, συνέλαβαν περίπου έναν μήνα μετά από εκείνες που ποτέ ή σπάνια έτρωγαν fast food, αυξάνοντας τις πιθανότητες υπογονιμότητά τους από 8-16%.
vegan-diatrofi-gonimotita.jpg

Τα συστατικά που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

Βιταμίνες. Για παράδειγμα η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Η βιταμίνη D αυξάνει την έκκριση της ινσουλίνης, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Λιπαρά. Στις γυναίκες μειώνουν τα επίπεδα του στρες και της κατάθλιψης, ενώ στους άνδρες «ωριμάζουν» το σπέρμα.

Ψευδάργυρος και σελήνιο. Τα δύο αυτά συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών στους άνδρες ενώ η ανεπάρκειά τους στις γυναίκες, αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved