Τα όσπρια αυξάνουν τη γονιμότητα;

Είναι τα όσπρια από τις τροφές που μπορούν να αυξήσουν τη γονιμότητά σας; 

Τα όσπρια αυξάνουν τη γονιμότητα;

Γυναίκα κρατάει στο χέρι της ένα μπολ φακές 

Bigstock

Θα γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και πριν από τη σύλληψη.

Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή, βασισμένη σε φυτικές πρωτεΐνες, θαλασσινά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, αυξάνεται τόσο η γυναικεία όσο και η ανδρική γονιμότητα.

49584a18-ospria.jpg

Τα όσπρια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία

Φυτικές πρωτεΐνες και γονιμότητα

Οι ειδικού συνιστούν να προσθέσετε περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας για να βελτιώσετε την υγεία σας και τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Οι φυτικές πρωτεΐνες βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς, όσπρια όπως τα ρεβίθια, οι φακές και τα κόκκινα φασόλια, το τόφου και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μια μελέτη από Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η εναλλαγή 25 γρ. ζωικής πρωτεΐνης με 25 γρ. φυτικής πρωτεΐνης κάθε μέρα βελτίωσε τη γονιμότητα των ατόμων κατά 50%. Και, όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε όλες τις πρωτεϊνούχες τροφές. Μπορείτε να καταναλώνετε αυγά, κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά για τη γονιμότητα.

Ξεκινήστε καταναλώνοντας περισσότερα όσπρια

Τα όσπρια δεν είναι μόνο για χορτοφάγους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ, όλα χρήσιμα όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.

ospria.jpg

Τα ρεβύθια, τα φασόλια, οι φακές είναι από τα όσπρια που μπορείτε να τρώτε συχνά.

Tips συμβουλές για να τρώτε περισσότερα όσπρια

Εντάξτε στη διατροφή σας τα ρεβίθια, τα φασόλια, τα ψημένα φασόλια, τη σόγια και τις φακές. Πώς ;

  • Μειώστε το κρέας και προσθέστε φασόλια ή φακές
  • Φτιάξτε σούπα με όσπρια
  • Χρησιμοποιήστε όσπρια σε σαλάτες
  • Φτιάξτε μπιφτέκια από σόγια, ρεβίθια ή φακές
  • Προτιμήστε χούμους στα σάντουιτς αντί για μαγιονέζα

Συμπέρασμα

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Η εναλλαγή ορισμένων ζωϊκών πρωτεϊνών με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης είναι μια υγιής αλλαγή που μπορείτε να κάνετε από σήμερα κιόλας.

Πηγή: bestfoodforward.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved