Ο τρόπος χρήσης του φορητού υπολογιστή επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την ανδρική γονιμότητα και τη χρήση φορητού υπολογιστή. 

Ο τρόπος χρήσης του φορητού υπολογιστή επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα
Bigstock

Οι άνδρες που χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας.

Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης εστιάζοντας στον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άνδρες το laptop οι οποίοι το στηρίζουν στους μηρούς τους.

Young Smiling Happy Man Work Relaxing Using Technology Laptop Computer On Bed At Home.young Creative

Φορητοί υπολογιστές και στειρότητα

Οι επιστήμονες μελέτησαν δύο πιθανούς τρόπους με τους οποίους οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα. Όταν ο άνδρας τοποθετεί το laptop στην αγκαλιά ή στους μηρούς του, η θερμότητα που παράγεται και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που τον περιβάλλει μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των όρχεων να παράγουν σπέρμα καθώς και την ποιότητα του ίδιου του σπέρματος.

Η θερμότητα που εκπέμπεται από ένα φορητό υπολογιστή θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία του οσχέου, του σάκου του δέρματος που προστατεύει τους όρχεις.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί βασικός ρόλος του οσχέου είναι να διατηρεί τη θερμοκρασία των όρχεων χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος. Οι όρχεις είναι τα όργανα που παράγουν σπέρμα. Όταν οι όρχεις είναι πολύ ζεστοί, δεν μπορούν να παράγουν τόσο πολύ σπέρμα και η ποιότητά του είναι χαμηλότερη.

andriki-gonimotita-esorouxa.jpg

Επιπτώσεις της θερμότητας στη γονιμότητα

Ωστόσο, η διαπίστωση ότι οι φορητοί υπολογιστές μπορεί να παίζουν ρόλο στην ανδρική υπογονιμότητα είναι αμφιλεγόμενη. Παρά τα ευρήματα σχετικά με το πώς η θερμότητα και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία επηρεάζουν τη θερμοκρασία των όρχεων και την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης φορητού υπολογιστή και της ανδρικής γονιμότητας.

Τούτου λεχθέντος, οι μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο εκτίθενται οι όρχεις στη θερμότητα του φορητού υπολογιστή και όσο πιο κοντά βρίσκεται η συσκευή στα γεννητικά όργανα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος βλάβης του σπέρματος και της γονιμότητας.

Για αυτούς τους λόγους, όσοι άνδρες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή καλό είναι να θυμούνται τα εξής:

  • Να αποφεύγουν να σταυρώνουν τα πόδια τους αν κάθονται και να τα έχουν ελαφρώς ανοιχτά.
  • Να περιορίζουν τη συχνότητα που τοποθετούν τον φορητό υπολογιστή στην αγκαλιά τους κάθε φορά που τον χρησιμοποιούν.
  • Να στηρίζουν τον φορητό υπολογιστή σε τραπέζι.

Με πληροφορίες από το verywellhealth.com

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved