Τρεις ασκήσεις που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα

Ασκήσεις που είναι ασφαλείς για την παραγωγή σπέρματος.

Τρεις ασκήσεις που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα
Bigstock

Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση, μέτριας έντασης, μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα του άνδρα.

Για παράδειγμα, το τζόκινγκ, το ποδήλατο ή το κολύμπι βοηθούν στη διατήρηση του βάρους και ενισχύουν τις φυσικές ενδορφίνες του σώματος επηρεάζοντας θετικά τη διάθεση.

Ποια άσκηση είναι ασφαλής για την παραγωγή σπέρματος;

Οι περισσότερες ήπιες μορφές άσκησης βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής σπέρματος. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση του άνδρα καθώς και το αν γυμνάζεται ή όχι.

Οι άντρες που έχουν χαμηλό βάρος μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ασκήσεις υψηλότερης έντασης σε σχέση με τους υπέρβαρους που δεν έχουν ασκηθεί για αρκετό καιρό.

kirsokili-kai-gonimotita.jpg

Τρεις ασκήσεις που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα

Ελαφρύ τζόκινγκ

Μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις καρδιο για απώλεια βάρους είναι το τζόκινγκ. Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, οι μικρότερες διαδρομές σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι καλύτερες από εκείνες των μεγάλων αποστάσεων και μεγαλύτερης έντασης.

Κολύμπι

Με το κολύμπι το σώμα παράγει ενδορφίνες χωρίς να ασκείται πίεση στις αρθρώσεις του αγκώνα, του γόνατος ή του αστραγάλου. Είναι ιδανική άσκηση για όσους πρέπει να χάσουν λίγο βάρος.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι εξαιρετική για τη μείωση του στρες και των τοξινών στο σώμα. Μια σταθερή προπόνηση βοηθά στην απώλεια βάρους και στην ενδυνάμωση των μυών κι είναι εξίσου αποτελεσματική με μια «σκληρή» προπόνηση στο γυμναστήριο.

Αντίθετα, η έντονη αερόβια δραστηριότητα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό όταν πρόκειται για την ανδρική γονιμότητα. Η άρση βαρών, η ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων και το τρέξιμο σε διάδρομο, επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει και ξοδεύει λιγότερη ενέργεια για την ανάπτυξη ισχυρού σπέρματος.

Unhappy Asian Woman Holding And Looking Pregnancy Test And A Negative Result Her Worried About The R

Ασκήσεις που μπορεί να βλάψουν την ανδρική γονιμότητα

Άρση βαρών

Η άρση μεγάλων βαρών πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να επιβαρύνει τους μύες και την καρδιά. Αν και είναι πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης μακροπρόθεσμα, η άρση βαρών καταπονεί το σώμα και χρειάζεται ξεκούραση κάτι που επηρεάσει την ικανότητά σας να συλλάβετε.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

Αν και θεωρείται μακράν μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης απώλειας βάρους, το σώμα σας για να κάψει τις θερμίδες καταναλώνει ενέργεια που είναι απαραίτητη για σεξ και την παραγωγή σπέρματος.

Ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων

Παρόλο που η ποδηλασία ασκεί πολύ λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και τους μύες, τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που αφιερώνετε καθισμένοι σε μια σκληρή σέλα μπορεί να βλάψουν τους όρχεις σας.

Πηγή: fit-for-fertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved