Ρόδι: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα του άντρα και πώς της γυναίκας;

Ρόδι για ενίσχυση της γονιμότητας; Τι ισχύει.

Ρόδι: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα του άντρα και πώς της γυναίκας;
Bigstock

Το ρόδι θεωρείται σύμβολο της γονιμότητας σε πολλές χώρες και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και την γονιμότητα του άνδρα και της γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, το ρόδι αποτελεί εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, φολικού οξέος, βιταμινών C, E, K, B1, B2, Β3, Β5 και Β6 και απαραίτητα μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και ο ψευδάργυρος. Περιέχει επίσης φυτοχημικές ουσίες όπως είναι οι πολυφαινόλες και οι πουνικαλακγίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Ρόδι: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα της γυναίκας

Το ρόδι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη ροή του αίματος προς τη μήτρα, βοηθούν στη σύλληψη και μειώνουν τις πιθανότητες παθήσεων του εμβρύου. Πιο συγκεκριμένα, το ρόδι:

Περιέχει φυτικά οιστρογόνα. Οι σπόροι του ροδιού περιέχουν φυτικά οιστρογόνα που μπορούν να αποτρέψουν ασθένειες του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως ινομυώματα της μήτρας, ενδομητρίωση και καρκίνους της μήτρας, των ωοθηκών και του μαστού.

Περιέχει φολικό οξύ. Το φολικό οξύ ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι απαραίτητο για τη σύλληψη και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Διατηρεί τη μήτρα υγιή. Το ρόδι ενισχύει τη ροή του αίματος προς τη μήτρα και διατηρεί τη μήτρα υγιή, κάτι απαραίτητο για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου σε αυτήν.

Περιέχει φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Τα φλαφονοειδή και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ρόδι ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από μολύνσεις και ασθένειες, συμβάλλοντας έτσι και στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος.

rodi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Priyanka Singh

Ρόδι: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα του άντρα

Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Το ρόδι περιέχει συστατικά όπως ο ψευδάργυρος που βελτιώνει την ποσότητα, την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. Ο ψευδάργυρος είναι επίσης απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με έρευνες το ρόδι φαίνεται να βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις και να μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία στους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, τα συστατικά του ροδιού φαίνεται να προκαλούν χαλάρωση και διεύρυνση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος.

Βελτιώνει την υγεία του προστάτη. Το ρόδι περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που μειώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν τον προστάτη. Ο αδένας του προστάτη είναι σημαντικός για την αναπαραγωγική υγεία καθώς παράγει ένα υγρό που θρέφει και προστατεύει το σπέρμα.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved