Τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα των ανδρών και των γυναικών

Γνωρίζατε ότι τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα;

Τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα των ανδρών και των γυναικών
Bigstock

Γνωρίζατε ότι τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα; Είναι πραγματικά μία από τις αγαπημένες μας σούπερ τροφές γονιμότητας και μπορούμε να τη βρούμε εύκολα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Σας συνιστούμε να πίνετε τακτικά ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθώς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.

Καλλιεργημένο στη Μεσόγειο εδώ και χιλιάδες χρόνια, το ρόδι είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά φρούτα στον κόσμο και είναι σύμβουλο της υγείας και ιδιαίτερα της γονιμότητας.

rodi-gonimotita.jpg

Τα ρόδια είναι εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών και πολυφαινολών. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, φολικό οξύ μαζί με, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες. Τα ρόδια είναι το μόνο φρούτο που περιέχει ειδικές ενώσεις που ονομάζονται πουνικαλαγίνες (Punicalagins), οι οποίες έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Επιπλέον, μελέτες έδειξαν ότι, οι πουλικαλαγίνες μπορεί να περιορίσουν τη φλεγμονή στην πεπτική οδό, καθώς και τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου.

Σε σχέση με τη γονιμότητα, τα ρόδια πιστεύεται ότι βελτιώνουν και βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης στις γυναίκες, βοηθούν στην τόνωση της σεξουαλικής ορμής και περιέχουν αρκετό φυλλικό οξύ, που είναι απαραίτητο για τη σύλληψη. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα αυξάνοντας τη ροή του αίματος στη μήτρα.

Ρόδια και ποιότητα σπέρματος

rodi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Priyanka Singh

Στους άνδρες, τα ρόδια ενισχύουν τη γονιμότητα βελτιώνοντας την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος και τη στυτική δυσλειτουργία (Journal of Urology 2005). Σε έρευνα έχει επίσης ανακαλυφθεί ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής και συνεπώς στη γονιμότητα. Έρευνα του C.P. Ο Forest, που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Impotence Research» το 2007, αποκάλυψε ότι ο χυμός ροδιού βελτιώνει τη στύση σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία. Αυτό μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στην επίδραση του χυμού ροδιού στο μονοξείδιο του αζώτου, μια ουσία που επιτρέπει στους λείους μύες στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων –όπως στο πέος– να χαλαρώσουν, να διευρύνουν και να αυξήσουν τη ροή του αίματος.

Τα ρόδια μπορείτε να τα απολαύσετε σε μορφή χυμού, σπόρων ή συμπυκνωμένο. 236 ml 100% βιολογικού χυμού ροδιού την ημέρα λέγεται ότι είναι το κλειδί για την αύξηση και ενίσχυση της γονιμότητας.

Προσοχή! Το ρόδι μπορεί να αλληλοεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα στατίνης που χρησιμοποιούνται για την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, καθώς και με ορισμένα αραιωτικά του αίματος, γι' αυτό πριν την κατανάλωση ροδιού, καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

πηγή: fit-for-fertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved