Παιδικά πάρτυ: Πού και πώς μπορείτε να τα οργανώσετε αν δεν θέλετε στο σπίτι (πλήρης οδηγός)

Παιδικά πάρτυ εκτός σπιτιού!

Μαργαρίτα Νικολάου
Παιδικά πάρτυ: Πού και πώς μπορείτε να τα οργανώσετε αν δεν θέλετε στο σπίτι (πλήρης οδηγός)

Λοιπόν, με αφορμή τα γενέθλια της κόρης μου που είναι σε μερικές εβδομάδες, αποφάσισα να σας κάνω μερικές προτάσεις για παιδικά πάρτυ.

Παιδικά πάρτυ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η εμπειρία που έχω από τη μία και μοναδική φορά που έκανα το παιδικό πάρτυ της κόρης μου, έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν κάνω ΠΟΤΕ το πάρτι της στο σπίτι. Ίσως όταν μεγαλώσει λίγο περισσότερο (τώρα θα γίνει 10), να σκεφτώ το ενδεχόμενο να καλέσω τις 2-3 καλύτερες φίλες της στο σπίτι να διασκεδάσουν.

Το σπίτι όμως για μικρότερες ηλικίες ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ!




via GIPHY


Όταν ήταν πέντε ετών, διοργάνωσα το πάρτι σπίτι μου, κάλεσα τα παιδάκια από τον παιδικό σταθμό με τους γονείς τους και μετά το τέλος του πάρτι μετρούσα ξεμαλλιασμένα χαλιά, σκισμένα αρκουδάκια, τούρτες στο πάτωμα, καδράκια σπασμένα, χαλασμένα παιχνίδια και άλλα πολλά.

Με τα χρόνια έκανα αρκετά πάρτυ εκτός σπιτιού και έχω μάθει τι αρέσει στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 10 ετών (τουλάχιστον έτσι πιστεύω)

Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να κάνουν το πάρτι τους σε κάποιον παιδότοπο, σε κάποιο πάρκο αν έχει καλό καιρό, σε κάποια παιδική χαρά ακόμη και στην παραλία αν είναι καλοκαίρι.

Μεγαλώνοντας τα παιδιά θέλουν άλλα ενδιαφέρονται πράγματα να κάνουν. Γι' αυτό από την ηλικία των 8 και μετά, τα escape rooms, το paintball, η αναρρίχηση, τα laser tag, το μπόουλινγκ, το σινεμά και rollers έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις τους.

Πάμε να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Παιδικά πάρτυ στην Πάρνηθα

Αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι στην Πάρνηθα και πιο συγκεκριμένα στο καταφύγιο Μπάφι.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα παιδικά πάρτυ που θέλετε να κάνετε στην Πάρνηθα.


https://www.instagram.com/p/B6VX8CEA1V1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν θέλετε παιδιά στην Πάρνηθα να κάνουν Survivor games, πεζοπορία, να παίξουν κυνήγι θησαυρού, να κάνουν ποδηλατάδα, αναρρίχηση ή να σκαρφαλώσουν σαν τα μαϊμουδάκια στα δέντρα δεν έχετε παρά να δείτε εδώ τις προτάσεις της Trekking Hellas.

Παιδικά πάρτυ σε escape rooms

Στην Αθήνα, αν ψάξει κανείς, υπάρχουν αρκετά escape rooms που μπορεί ένα παιδί να κάνει το πάρτι του. Οι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν να κάνουν τους γρίφους ευκολότερους για τα παιδιά.


https://www.instagram.com/p/BuOYeVYnzES/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μερικά escape rooms για παιδικά πάρτυ μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Παιδικά πάρτυ σε αίθουσες Laser Tag

Μετά τα escape rooms, έρχονται οι αίθουσες Laser tag. Το Laser tag συνδυάζει ταχύτητα, δράση, περιπέτεια και σύγχρονη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το ηλεκτρονικό «paintball», αφού χρησιμοποιεί high tech εξοπλισμό με αόρατη ακτίνα.


https://www.instagram.com/p/B7tntNRqjEh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αίθουσες με Laser Tag στην Αθήνα κατάλληλα για παιδιά:

Παιδικά πάρτυ paintball

Το paintball είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε πεδία από δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να επιτύχουν κάποιο σκοπό, συνήθως να κατακτήσουν την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, ο κάθε παίκτης προσπαθεί να «μαρκάρει», να διώξει δηλαδή από το παιχνίδι παίκτες της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποιώντας «μαρκαδόρους» (τα «όπλα» της χρωματοσφαίρισης) και μπίλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα (χρωμόσφαιρες).

Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον και συνάμα διαδραστικό παιχνίδι και γι' αυτό το προτιμούν τα παιδιά των μεγαλύτερων ηλικιών.

Παιδικά πάρτυ rollers & bowling

Το bowling πάρτυ κάποιοι το κάνουν συνδυαστικά με τα rollers κάποιοι άλλοι όμως όχι. Αν λοιπόν ψάχνετε χώρους για bowling και rollers στην Αθήνα, ορίστε μερικές προτάσεις παρακάτω:


https://www.instagram.com/p/B6lu9OAgOh_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παιδικά πάρτυ σε πάρκα

Αν είστε βέβαιες ότι ο καιρός θα είναι καλός, μπορείτε να οργανώσετε το παιδικό σας πάρτι σε ένα από τα παρακάτω πάρκα. Μια όμορφη ιδέα είναι και τα πάρτι πικνίκ.

Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να φορέσουν άνετα ρούχα, φροντίστε να βρείτε ένα κοντινό σουβλατζίδικο ή καφέ, αν θέλετε να έχετε φαγητό και καφέ και περάστε μια υπέροχη μέρα παίζοντας.

Μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον ανιματέρ να αναλάβει τα παιδιά ή απλά να έχετε μαζί σας μπάλες για να παίζουν τα παιδιά. Εξάλλου στη φύση καλή διάθεση να υπάρχει και τα παιδιά κάτι θα βρουν να κάνουν.

Πάρκα που μπορείτε να κάνετε το παιδικό πάρτι;

  • Αττικό Άλσος
  • Βασιλικά κτήματα στο Τατόι
  • Κτήμα Συγγρού
  • Πάρκο Γουδή
  • Άλσος Βεΐκου
  • Λίμνη Μπελέτσι
  • Πάρκο Ριζάρη
  • Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαιστθητοποίησης Αντώνη Τρίτση
  • Βοτανικός Κήπος Διομήδους
  • Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου
  • Πρότυπο οικογενειακό πάρκο Αγ. Παρασκευής Ελληνικού

Παιδικά πάρτυ σε παιδότοπους στην Αθήνα

Οι παιδότοποι τείνουν να είναι η πρώτη επιλογή των γονιών όταν σκέφτονται να κάνουν το παιδικό πάρτυ των παιδιών τους και αν θέλετε να σας πω την αλήθεια, για τις μικρές ηλικίες 2-7 είναι μία αρκετά καλή επιλογή.

Τα παιδιά λατρεύουν τα φουσκωτά, τις μπάλες και γενικότερα τα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν σε αυτούς.

Πριν κλείσετε έναν οποιονδήποτε παιδότοπο επισκεφθείτε πρώτα τον χώρο, δείτε αν είναι καθαρός, αποφύγετε τους παιδότοπους που έχουν μοκέτα (κρύβουν πολλά μικρόβια) και ρωτήστε αν μπορείτε να πάτε δικό σας φαγητό. Κάποιοι παιδότοποι το δέχονται και έτσι επιβαρύνεστε μόνο με το κόστος των παιδιών και των καφέδων που θα πιουν οι ενήλικες και όχι με το φαγητό. Έτσι θα μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας κάποια φαγητά, αν θέλετε να έχετε φαγητό για τα παιδιά.

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να σας προτείνω παιδότοπους καθώς σε όποια γειτονιά και αν μένετε σίγουρα θα έχετε πολλές επιλογές.

Παιδικά πάρτυ σε Μουσεία

Και τα μουσεία έχουν την χάρη τους. Τα παιδιά περνάνε όμορφα και πλέον τα περισσότερα μουσεία στη χώρα μας έχουν δραστηριότητες και ξεναγήσεις για παιδιά. Κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο και κάτι διασκεδαστικό.


https://www.instagram.com/p/B8djcBSlDzx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια μουσεία διοργανώνουν πάρτι για παιδιά; Ιδού μερικά παρακάτω:

Παιδικά πάρτυ σε σινεμά

Λοιπόν, τα παιδικά πάρτι στο σινέμα τα άφησα για το τέλος και αυτό γιατί δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα. Βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη.

Πάρτυ σε σινεμά δεν έχω οργανώσει όμως έχω πάει καλεσμένη τρεις φορές. Και τις τρεις φορές οι μαμάδες που μείναμε για βοήθεια τρέχαμε να μαζέψουμε τα πιτσιρίκια. Δεν υπάρχει χώρος να φάνε την τούρτα τους με ασφάλεια και μόλις τελειώσει η ταινία δεν έχουν τι να κάνουν μέχρι να σβήσει το εορταζόμενο παιδί τα κεράκια του.

Το προτείνω μόνο σε γονείς που θα πάρουν maximum 5 παιδάκια στο σινεμά και όχι περισσότερα.

Η κόρη μου όταν τη ρώτησα αν θέλει να κάνει το πάρτι της φέτος σε κάποιο σινεμά μου απάντησε: «Όχι μαμά. Θέλω να διασκεδάσω με τους φίλους μου. Θέλω να παίξουμε. Δεν θέλω να δούμε ταινία. Ταινία μπορούμε να δούμε και άλλη μέρα!».

Τι διάλεξα εγώ για φέτος; Laser tag. Αυτό ήθελε και αυτό έκλεισα. Άλλωστε μια φορά γίνεται το παιδί σου 10! Δέκα! Δ-Ε-Κ-Α! Γιορτάζουμε 10 χρόνια μαζί της!

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου. Ελπίζω το άρθρο μου να φανεί χρήσιμο σε γονείς που ψάχνουν μέρη για να οργανώσουν το παιδικό πάρτι των παιδιών τους. Οι επιλογές πολλές.

Όσο μεγαλώνει η κόρη μου σίγουρα θα έχω και άλλες προτάσεις να κάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved