«Fiver party» - Το παιδικό πάρτι με το δώρο των 5 ευρώ

Τι είναι αυτό το πάρτι και πώς θα το οργανώσετε.

Μαργαρίτα Νικολάου
«Fiver party»  - Το παιδικό πάρτι με το δώρο των 5 ευρώ
Bigstock

Μια μαμά στο διαδίκτυο εξήγησε τι είναι αυτό το νέο είδος παιδικού πάρτι καθώς επίσης και το πώς μπορείτε να το οργανώσετε και εσείς.

Τι είναι το «Fiver party»;

Εν συντομία το fiver party είναι το τέλος των -όλων των ειδών- δώρων. Πρόκειται για ένα απλό πάρτι γενεθλίων όπου όλοι οι μικροί καλεσμένοι χαρίζουν 5 ευρώ (εξ ου και το five (r) - από τον αριθμό 5, όπως είναι στα αγγλικά) για να αγοράσει ένα ακριβό δώρο που θέλει το παιδί.

Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε άγχος για αγορά δώρου, ούτε άγχος αν θα αρέσει στο παιδί, ούτε άγχος για τα έξοδα μιας και πρόκειται για ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.

«Ιδιοφυή» χαρακτηρίζει την ιδέα αυτή η Lana Hallowes, και εξηγεί μερικούς από τους λόγους.

1688475910520-174180248-big_KPT34-019B_06_S-boutique-party-shop.jpg

«Είναι εύκολο δώρο για όλους τους γονείς: Δεν χρειάζεται να τρέχουν από κατάστημα σε κατάστημα για να αγοράσουν ένα δώρο.

Είναι budget friendly: Κάποιοι χαλάνε πάνω από 10 ευρώ για ένα δώρο, οπότε ο κανόνας των 5 ευρώ είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους.

Αφαιρεί τις προσδοκίες από τα παιδικά πάρτι: Τα παιδιά μέσα από αυτό το είδος πάρτι μαθαίνει για τη διασκέδαση και τη φιλία και όχι την επιλογή του καλύτερου ή πιο ακριβού δώρου.

Είναι φιλικό προς περιβάλλον: Τέρμα η αγορά παιχνιδιών και ρούχων, τέρμα τα περιτυλίγματα και οι κορδέλες.

Το παιδί λαμβάνει ένα μεγάλο δώρο που πάντα ήθελε: Ένα δώρο που θέλει και ένα δώρο που θα είναι από όλους του τους φίλους.

Φυσικά και τα παιδιά λατρεύουν τα δώρα. Ακόμη και οι ενήλικες λατρεύουν τα δώρα. Οπότε τι παίρνει το «fiver πάρτι» από αυτή τη χαρά;

Λοιπόν, όλα έχουν να κάνουν από το πώς παρουσιάζονται στα παιδιά. Αν το παιδί σας θέλει ένα «μεγάλο δώρο» θα καταλάβει ότι όλοι θα βοηθήσουν στο να το αποκτήσει.

Πώς θα οργανώσετε ένα fiver party ή αλλιώς πάρτι των 5 ευρώ

Απλά γράψτε στις προσκλήσεις σας, ό,τι γράφετε συνήθως απλά σημειώστε σε μια άκρη ότι πρόκειται για fiver party. Στο πίσω μέρος της κάρτας εξηγήστε τι είναι το fiver party ώστε να γνωρίζουν.

Θα μπορούσατε να γράψετε κάτι όπως: «Ο Χρήστος διοργανώνει ένα fiver party. Αυτό που θέλει για δώρο είναι ένα (βάλτε το τι θέλει) οπότε αντί για δώρα μπορείτε να του δωρίσετε 5 ευρώ με μια ευχετήρια κάρτα. Σας ευχαριστούμε!».

Έπειτα μπορείτε να αγοράσετε μαζί το δώρο που τόσο λαχταρά.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved