Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές όπου και όπως μπορούν. Ατελείωτο παιχνίδι εντός και εκτός σπιτιού, μπάνια στη θάλασσα και κατασκευές είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που γεμίζουν πλέον την καθημερινότητά τους.

Ένα γεμάτο και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο είναι μπροστά σας και είναι ευκαιρία να περάσετε και μαζί δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε παρέα;

Δραστηριότητες με αφρό ξυρίσματος

Τα αισθητηριακά παιχνίδια είναι σημαντικά για τα μικρά παιδιά και αυτό γιατί εξερευνούν και τις πέντε τους αισθήσεις και τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι διασκεδαστικά παιχνίδια με αφρό ξυρίσματος που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε τα εδώ.

Παιχνίδια με άμμο στο σπίτι

Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα ενασχόληση, ειδικά για τα παιδιά Δημοτικού, είναι η άμμος. Φέρτε άμμο στη βεράντα του σπιτιού σας - αν υπάρχει κήπος ακόμα καλύτερα- και μετατρέψτε το χώρο σε... μίνι αμμουδιά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Πειράματα με ζεστό και κρύο νερό

Τα πειράματα πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά και την περίοδο αυτή που δεν έχουν σχολεία και εξωσχολικές δραστηριότητες είναι ευκαιρία να πειραματιστούν. Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να κάνετε παρέα εύκολα αλλά εντυπωσιακά πειράματα με ζεστό και κρύο νερό. Δείτε τα εδώ.

Ζωγραφίστε τα ζώα της θάλασσας

Η ζωγραφική είναι μία ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη ενασχόληση για τα παιδιά. Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του καλοκαιριού και τι καλύτερο από το να εμπνεσυτούμε από την αγαπημένη αυτή εποχή και να ζωγραφίσουμε με τα παιδιά ζωάκια της θάλασσας. Δείτε εδώ πώς θα τα κάνετε και ξεκινήστε τις δημιουργίες.

Διαβάστε καλοκαιρινά βιβλία

Η καλύτερη και πιο όμορφη δραστηριότητα, όσο και αν φαίνεται βαρετή για κάποια παιδιά, είναι το διάβασμα. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο διάβασμα μαθημάτων του σχολείου, αλλά στο διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρουν του παιδιού αυτό το καλοκαίρι. Δείτε εδώ τα καλύτερα καλοκαιρινά βιβλία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Κηπουρική για παιδιά

Μια όμορφη, καλοκαιρινή δραστηριότητα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Δείτε εδώ ιδέες για το τι μπορείτε να φυτέψετε παρέα.

Παιχνίδια με νερό στο σπίτι

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο, στα πλάνα που έχετε για αυτό το Σαββατοκύριακο δεν συμπεριλαμβάνεται η εξόρμηση σε κάποια παραλία, δείτε εδώ διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά σας στο σπίτι.

Κατασκευές από χαρτί

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες και ποτέ δε βαριούνται να φτιάξουν κάτι καινούριο. Η δική μας πρόταση για το ερχόμενο διήμερο είναι εύκολες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με χαρτί και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε τις εδώ.

Μπάνιο στη θάλασσα

Εάν μένετε στην πρωτεύουσα, υπάρχουν κοντά στην Αττική πολλές παραλίες οι οποίες ενδείκνυνται για βουτιές και παιχνίδια στην ακροθαλασσιά. Δείτε ποιες είναι οι πιο καθαρές παραλίες του νομού εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved