Ζωγραφική για παιδιά: Εύκολοι τρόποι να σχεδιάσουν τα ζώα της θάλασσας

Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα της θάλασσας μέσα από τη ζωγραφική.

Ζωγραφική για παιδιά: Εύκολοι τρόποι να σχεδιάσουν τα ζώα της θάλασσας

Τις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν πλέον και οι μαθητές του Δημοτικού που αποχαιρέτησαν δασκάλους και συμμαθητές την περασμένη εβδομάδα.

Πλέον ετοιμάζουν βαλίτσες - αν δεν έχουν φύγει - για το χωριό στους παππούδες, το εξοχικό, για την κατασκήνωση.

Αν πάλι μείνουν σπίτι, καλά θα περάσουν αφού υπάρχουν πολλές επιλογές. Εδώ θα χρειαστούν τη βοήθειά σας, καθώς τα παιδιά, κυρίως μικρότερης ηλικίας, δεν μπορούν να οργανώσουν το χρόνο τους με αποτέλεσμα να βαριούνται γρήγορα.

Γι΄αυτό φροντίστε καθημερινά να κάνουν , εφόσον το επιθυμούν, μια διαφορετική δραστηριότητα μέσα στο σπίτι, όταν δεν θα μπορούν να βγουν έξω για παιχνίδι.

Ξεκινήστε λοιπόν με μια άκρως καλοκαιρινή ενασχόληση, ζητώντας να σας ζωγραφίσουν τα ζώα και τα ψάρια της θάλασσας. Είναι ένα έξυπνος τρόπος να μάθει για το θαλάσσιο κόσμο ανακαλύπτοντας χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.



Όταν σχεδιάζει το χταπόδι πείτε του τι γνωρίζει γι αυτό και εμπλουτίστε τις γνώσεις του. Για παράδειγμα, πέρα από τα οχτώ πλοκάμια, τα χταπόδια έχουν εξαιρετική όραση, και είναι από τα πιο έξυπνα και πολύμορφα από όλα τα ασπόνδυλα.

Τα χταπόδια κατοικούν σε διάφορες περιοχές του ωκεανού, σε κοραλλιογενείς ύφαλους, σε πελάγη και τον θαλάσσιο βυθό. Όπως αναφέρει το el.wikipedia.org μερικά ζουν στην ακτή και άλλα σε αβυσσαία βάθη. Τα περισσότερα είδη αναπτύσσονται γρήγορα, ωριμάζουν νωρίς και είναι βραχύβια. Κατά την αναπαραγωγή, το αρσενικό χρησιμοποιεί ένα ειδικά προσαρμοσμένο βραχίονα για να παραδώσει μια δέσμη σπέρματος μέσα στην κοιλότητα του θηλυκού μανδύα και έπειτα γερνά και πεθαίνει.

Το θηλυκό αποθέτει τα γονιμοποιημένα ωάρια σε μια φωλιά και τα φροντίζει μέχρι να εκκολαφθούν, οπότε και πεθαίνει. Οι τεχνικές προστασίας από αρπακτικά περιλαμβάνουν την εκτόξευση μελάνης, τη χρήση καμουφλάζ και απειλητικές αντιδράσεις και τη δυνατότητα ταχείας διαφυγής και κάλυψης. Όλα τα χταπόδια είναι δηλητηριώδη, αλλά μόνο τα χταπόδια με μπλε δακτυλίους είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved