Κηπουρική για παιδιά που δεν θα πάνε διακοπές φέτος

Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από όλα τα άλλα!

Κηπουρική για παιδιά που δεν θα πάνε διακοπές φέτος

Υπάρχουν γονείς που πήραν την απόφαση να κάνουν διακοπές με τα παιδιά τους, υπάρχουν γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στην κατασκήνωση και υπάρχουν κι εκείνοι οι γονείς που αποφάσισαν είτε να μην πάνε πουθενά αυτό το καλοκαίρι, είτε να στείλουν τα παιδιά έστω στο χωριό -στη γιαγιά και τον παππού- να ξεσκάσουν και να χαλαρώσουν, πριν επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις.

Εκτός από την φουσκωτή πισίνα και τα παιχνίδια νερού, μια όμορφη καλοκαιρινή δραστηριότητα για τα παιδιά, είναι η κηπουρική. Και μπορούν να ασχοληθούν με αυτή τόσο τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) που έμειναν σπίτι, όσο και τα παιδιά που βρίσκονται στο χωριό.

Αν τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν κοντά στη φύση τότε πρέπει να να φέρουμε τη φύση στα παιδιά.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Μα με μικρές γλάστρες, παλέτες, τενεκεδάκια, χώμα, μερικούς σπόρους και νερό.

kipouriki gia paidia 1

Ξεκινήστε

Φυτέψτε λουλούδια και λαχανικά στο σπίτι. Δείξτε στο παιδί σας πώς να βάλει το χώμα στο τενεκεδάκι, πώς θα βάλει τον σπόρο μέσα σε αυτό και πώς πρέπει να το ποτίζει ώστε να το δει να μεγαλώνει σιγά-σιγά. Αυτό είναι ένα υπέροχο και διασκεδαστικό παιχνίδι και θα εκπλαγείτε με πόση λαχτάρα θα κοιτούν τα γλαστράκια τους τα παιδιά καθημερινά για να δουν αν μεγάλωσαν.

Τι μπορείτε να φυτέψετε

Ντομάτες, μαϊντανός, βασιλικός, αγγουράκια, πιπεριές, δεντρολίβανο, είναι μερικά από όλα εκείνα που μπορείτε να φυτέψετε. Τα παιδιά στο χωριό, ίσως να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν πολλά περισσότερα πράγματα στο χωριό με τη γιαγιά. Το καλοκαίρι τα μποστάνια γεμίζουν με λαχανικά που φτάνουν κατευθείαν στο τραπέζι.

Να θυμάστε ότι δεν θέλει κόπο για να διασκεδάσουν τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι στο σπίτι. Η καλή διάθεση αρκεί και η αγάπη. Γιατί τα παιδιά αξίζει να ζήσουν ανθρώπινα και να μάθουν περισσότερα για την τροφή τους, για το πράσινο, για τις ωφέλειες που προσφέρουν. Ας λερώσουν λοιπόν τα χεράκια τους φέτος το καλοκαίρι, ας ρίξουν χώμα στο μπαλκόνι ή την αυλή, γιατί μόνο καλό θα τους κάνει. Και αυτή την περίοδο τα παιδιά την αγάπη, τη διάθεση και τις δραστηριότητες τις χρειάζονται όσο τίποτε άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved