Κατασκευές για παιδιά: Δείτε πόσα ζωάκια μπορείτε να φτιάξετε με χαρτί

Αυτές οι κατασκευές με χαρτί θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Κατασκευές για παιδιά: Δείτε πόσα ζωάκια μπορείτε να φτιάξετε με χαρτί

Τα σχολεία έκλεισαν και οι διακοπές των παιδιών ξεκίνησαν και επίσημα. Για λίγο περισσότερο από δύο μήνες θα περάσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι μακριά από μαθήματα και δραστηριότητες.

Και μπορεί λόγω κορονοϊού, η σχολική χρονιά να μην ήταν τόσο κουραστική - για τα παιδιά του Δημοτικού τουλάχιστον-, όμως είναι διαφορετικό για την ψυχολογία τους να γνωρίζουν ότι η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε και επίσημα.

Πλέον ο χρόνος για παιχνίδι είναι άφθονος όπως και για τεμπελιά. Άλλωστε γιατί είναι τόσο φοβερό να βαρεθεί το παιδί;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ελεύθερος χρόνος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τους κόσμο αλλά και τα συναισθήματά τους. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν και να μάθουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Αν πάλι ο ελεύθερος χρόνος τους είναι περισσότερος από εκείνον που ενδεχομένως θέλουν και εξακολουθούν να βαριούνται, ίσως το παιδί αναζητά χρόνο με τους γονείς του.

Κανένα παιδί δεν θα έμενε αδρανές και σε κατάσταση βαρεμάρας για πολύ αν δεν περίμενε από κάποιον άλλο να κάνει κάτι γι’ αυτό. Γι΄αυτό και όταν οι γονείς δεν αντιδρούν, το παιδί δεν σταματά να επαναλαμβάνει τη λέξη «Βαριέμαι».

Όταν λοιπόν και το δικό σας παιδί λέει ότι βαριέται φροντίστε να έχετε λίγο χρόνο για να κάνετε μαζί του απλά πράγματα όπως μια κατασκευή, ένα γλυκό, ένα πείραμα, να πείτε μια κουβέντα…

Αν είναι ηλικίας έως 8 χρονών θα ενθουσιαστεί αν σας δει να προσπαθείτε με μια πολύχρωμη κόλλα χαρτιού να φτιάξετε αυτά τα ζωάκια. Πόσο μάλλον αν τους ζητήσετε τη βοήθειά τους.

Εφοδιαστείτε με τα υλικά και περάστε όμορφα καλοκαιρινά μεσημέρια με τα παιδιά σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved