#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Μία ακόμα εβδομάδα καραντίνας φτάνει στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και ο ελεύθερος χρόνος εντός σπιτιού θα είναι σίγουρα περισσότερος.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας και παράλληλα να διασκεδάσουμε;

Φτιάχνουμε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Πασχαλίτσα από χαρτί
Η πασχαλίτσα είναι σύμβολο της άνοιξης και του Πάσχα και είναι ένα αγαπημένο έντομο για τα μικρά παιδιά. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε βήμα βήμα και τη δική σας πασχαλίτσα, αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Κόψτε και κολλήστε - χειροτεχνίες για παιδιά
Μια διασκεδαστική πρόταση για παιδιά που μένουν σπίτι, είναι να πάρτε ψαλίδι και μια κόλλα και να αφήστε το παιδί σας να φτιάξει τις δικές του χάρτινες κατασκευές. Τα παιδιά κόβοντας και κολλώντας αντικείμενα, δεν αναπτύσσουν μόνο τις δεξιότητες των χεριών τους, αλλά κινητοποιούν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.

Αρχικά, εκτυπώστε τις εικόνες που θα βρείτε εδώ. Έπειτα ζητήστε από τα παιδιά να κόψουν τα χρωματισμένα κομμάτια και να τα κολλήσουν στο αντίστοιχο σκίτσο, δίνοντας μορφή στην χειροτεχνία τους.

Ζωγραφίζουμεγια την πανδημία
Το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης προσκαλεί τους γονείς και τους παιδαγωγούς να ζητήσουν από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τη δική τους ιστορία για την πανδημία και, αν επιθυμούν οι ίδιοι και τα παιδιά, να μοιραστούν τα έργα τους με το Εργαστήριο. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες και αξιοποιήστε το χρόνο σας το Σαββατοκύριακο για να δημιουργήσετε και τη δική σας ζωγραφικά.

Δημιουργούμε αυτοσχέδια παιχνίδια

Δείτε εδώ ιδέες για παιχνίδια που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας με τα παιδιά σας και να περάσετε τον χρόνο σας μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας.

Ζωγραφίζουμε χρωμοσελίδες

Μια υπέροχη και διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά που συνδυάζει τη λεπτή κινητική δεξιότητα, τα μαθηματικά και τη ζωγραφική. Δείτε εδώ τα διάφορα σχέδια.

Μαγειρεύουμε παρέα με τα παιδιά

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες με τα παιδιά στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Ανοιξιάτικα μπισκότα
Δείτε εδώ μπισκότα σε ανοιξιάτικα σχέδια και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε και εσείς τα δικά σας με τα παιδιά

Ανοιξιάτικα cupcakes
Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε μπισκότα, μπορείτε να φτιάξετε cupcakes. Η διασκόσμησή τους είναι μία δραστηριότητα που σίγουρα θα απολαύσετε με το μικρό σας. Δείτε εδώ ανοιξιάτικα cupcakes που θα σας εμπνεύσουν.

Κάνουμε γυμναστική

Το ότι #Μένουμε_Σπίτι, δε σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να καθόμαστε σε μία καρέκλα ή στον καναπέ. Είναι σημαντικό, όλο αυτό το διάστημα, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας, να φροντίσουμε το σώμα μας και να εντάξουμε την άθληση στη νέα μας καθημερινότητα με όποιον τρόπο μπορούμε.

Εκτός από τους περιπάτους γύρω από το σπίτι, μπορούμε να αθληθούμε και στο σαλόνι μας παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για παιδιά και μεγάλους. Δείτε παρακάτω ποιο ταιριάζει σε εσάς ή τα παιδιά σας και δοκιμάστε το:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved