«Ιστορίες για παιδιά»: Αγαπημένοι ηθοποιοί διαβάζουν κείμενα από τα Ανθολόγια του Δημοτικού

Μία πρωτοβουλία από το Εθνικό Θέατρο και την ΕΡΤ2

«Ιστορίες για παιδιά»: Αγαπημένοι ηθοποιοί διαβάζουν κείμενα από τα Ανθολόγια του Δημοτικού

Οι μέρες του εγκλεισμού μας στο σπίτι συνεχίζονται και το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με την ΕΡΤ2 βρήκαν έναν υπέροχο τρόπο για να μας κρατήσουν συντροφιά.

Από χθες, 22 Απριλίου και κάθε μέρα στις 12.00 το μεσημέρι, προβάλλεται μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ2 ένα παιδικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες για παιδιά». Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί της Πρώτης Κρατικής Σκηνής καθημερινά θα βρίσκονται στους χώρους του Εθνικού Θεάτρου και θα διαβάζουν λογοτεχνικά κείμενα από τα Ανθολόγια του Δημοτικού.

Στην πρώτη εκπομπή, ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θέατρου και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διάβασαν μαζί από την άδεια Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το κείμενο «Ο Καραγκιόζης και ο Καταραμένος Όφις» του Ευγένιου Σπαθάρη. Δείτε το επίσημο trailer που προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 παρακάτω:



Μεταξύ άλλων μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τους ηθοποιούς Ράνια Οικονομίδου, η Έμιλυ Κολιανδρή, η Τζόυς Ευείδη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Αλίκη Αλεξανδράκη να διαβάζουν κλασικά κείμενα που και εμείς αγαπήσαμε ως παιδιά.

Μία σπουδαία δράση, που έχει ως στόχο τη βιωματική επαφή των παιδιών με την ελληνική λογοτεχνία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: webtv.ert

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved