Δραστηριότητες: 5 χειροτεχνίες για να γιορτάσετε τον Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας

Ο Μάρτιος συμβολίζει την αρχή της άνοιξης αλλά και την γυναικεία ενδυνάμωση και ιστορία.

Δραστηριότητες: 5 χειροτεχνίες για να γιορτάσετε τον Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας
Bigstock

Ο Μήνας της Γυναικείας Ιστορίας είναι μια γιορτή επιτευγμάτων των γυναικών σε διάφορους τομείς. Από την Harriet Tubman μέχρι την Frida Kahlo , οι γυναίκες σπάνε τους κοινωνικούς φραγμούς και το πατριαρχικό κατεστημένο και σημειώνουν πρόοδο για αιώνες.

Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ιστορικά πρόσωπα, μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Οι μαμάδες τα καταφέρνουν όλα, με κάθε δυνατό τρόπο και ανά πάσα στιγμή.

Μάθετε παρέα με τα παιδιά, λοιπόν, για τις γυναικείες ιστορικές προσωπικότητες μέσα από απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

1. Παιχνίδι γνώσεων

Μαζευτείτε ένα βράδυ όλα τα μέλη της οικογένειας για ένα παιχνίδι trivia. Το θέμα είναι οι διάσημες γυναίκες στην ιστορία. Δημιουργήστε ερωτήσεις, αινίγματα και εικονογραφημένες κάρτες με βάση τα επιτεύγματα, τις προκλήσεις και τον αντίκτυπο διάσημων γυναικών σε όλη την ανθρώπινη ιστορία .

2. Χρωμοσελίδες

Είτε επιλέξετε να βρείτε κάποιες online δωρεάν είτε να αγοράσετε χρωμοσελίδες, αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ελεύθερα και έξω από τις γραμμές. Τα μικρά παιδιά αγαπούν τα πρακτικά έργα και αυτή είναι μία καταπληκτική ιδέα να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα!

3. Παντομίμα

Ερευνήστε επιτεύγματα ακτιβιστριών και συμπεριλάβετέ τα στο παιχνίδι της παντομίμας. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν σκετς από συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και σημαντικά γεγονότα. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο παρελθόν.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν οι μαμάδες καθημερινά και περνούν απαρατήρητα. Προκαλέστε τα παιδιά να φτιάξουν μια λίστα με τις ευθύνες της μαμάς και συμπεριλάβετε και εκείνες στο παιχνίδι.

4. Παιχνίδι ερωτήσεων

Τι θα ρωτούσατε την Amelia Earhart, την Rosa Parks ή την Marie Curie; Βοηθήστε τα παιδιά να φανταστούν ότι έχουν μια αποκλειστική ευκαιρία συνέντευξης με οποιαδήποτε πρωτοπόρα γυναίκα.

5. Εθελοντισμός

Διδάξτε τη σημασία της ανταπόδοσης προσφέροντας εθελοντική βοήθεια σε Μ.Κ.Ο που εξειδικεύονται σε ζητήματα φύλων. Ο εορτασμός του Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας δεν χρειάζεται να αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εμάς - υπάρχουν πολλές γυναίκες στη σημερινή κοινωνία που διεκδικούν δημόσια την ισότητα.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved