Ημέρα της Γυναίκας: Χρωμοσελίδες για μικρά παιδιά

Ένας όμορφος και διασκεδαστικός τρόπος να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ημέρα της Γυναίκας: Χρωμοσελίδες για μικρά παιδιά
Bigstock

Μιλήστε στα παιδιά σας για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η γυναίκα του σήμερα

Σήμερα οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι επιφορτισμένες με πολλαπλούς ρόλους: Είναι σύζυγοι, μητέρες, νοικοκυρές, υπεύθυνες για την φροντίδα των ηλικιωμένων της οικογένειας και ταυτόχρονα εργαζόμενες. Τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ για να προλάβουν τα πάντα, χωρίς να έχουν τη δύναμη να παραδεχτούν ότι δεν είναι υπερ-ηρωίδες.

Ημέρα της Γυναίκας: Βίντεο και φύλλα εργασίας για μικρά παιδιά

Η ισότητα των δύο φύλων στις τρίτες χώρες δεν υπάρχει ούτε τυπικά

Οι συνθήκες διαβίωσης των γυναικών στις χώρες του τρίτου κόσμου δεν θυμίζουν σε τίποτε τη ζωή των γυναικών της Δύσης. Η ισότητα των δυο φύλων δεν υπάρχει ούτε τυπικά. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το να γεννηθείς γυναίκα - σε ορισμένες πόλεις και χωριά της Ασίας αλλά και της Αφρικής - είνα ντροπή για την οικογένεια ενώ η γυναικεία ζωή δεν έχει καμία μα καμία αξία!

Γυναίκες και κορίτσια στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα εν έτη 2024

Ταυτόχρονα, σε παγκόσμιο επίπεδο γυναίκες και κορίτσια εξακολουθούν να στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και σε πολλές περιπτώσεις η παραβίαση αυτή είναι και θεσμικά κατοχυρωμένη. Γυναίκες και κορίτσια είναι τα πρώτα θύματα στη φτώχεια, στον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην παράνομη διακίνηση, στον υποσιτισμό, στον αναλφαβητισμό.

Χρωμοσελίδες με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας

Ζητώντας από τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν μια γυναικεία φιγούρα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, είναι ένας υπέροχος τρόπος να ενισχύσετε την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τη μέρα αυτή και τα δικαιώματα των γυναικών.

Ακολουθούν μερικές χρωμοσελίδες αρκετά διασκεδαστικές για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Εκτυπώστε τις δωρεάν και γεμίστε τις με χρώματα. Στο τέλος ζητήστε από τα παιδιά σας να δώσουν όνομα στην φιγούρα τους και να σκεφτούν μια όμορφη ιστορία για εκείνη.

pagkosmia-hmera-ginaikas-(4).jpg
pagkosmia-hmera-ginaikas-(5).jpg
pagkosmia-hmera-ginaikas-(3).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved