Ημέρα της Γυναίκας: Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Τα κορίτσια του σήμερα, οι γυναίκες του αύριο.

Ημέρα της Γυναίκας: Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Κορίτσι κάθεται στο κρεβάτι με το λούτρινο κουκλάκι αγκαλιά.

Bigstock

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλων των ηλικιών και στους αγώνες που δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται για τα δικαιώματά τους.

Οι γυναίκες του αύριο είναι τα κορίτσια του σήμερα και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς είναι να τους παρέχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να διαγράψουν τη δική τους πορεία.

Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Tι μπορεί να κάνει ένας γονιός;

Ενθαρρύνετε την κόρη σας να λέει την άποψή της

Ενθαρρύνετε την κόρη σας να εκφράζει τις ανάγκες της και την άποψή της στους φίλους της και στο σπίτι. Εάν ένα άλλο παιδί δεν της συμπεριφέρεται καλά, είναι σημαντικό να μπορεί να το εκφράσει λέγοντας «Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μου μιλάς».

Να είστε συγκεκριμένοι με τα κομπλιμέντα που κάνετε

Αντί για παράδειγμα λέτε στην κόρη σας πόσο έξυπνη είναι γενικά, προσπαθήστε να είστε πιο συγκεκριμένοι. Πείτε της πόσο καλή μνήμη έχει ή πόσο καλές είναι οι γνώσεις της πάνω σε κάτι.

Επαινέστε την προσπάθεια

Επαινέστε την προσπάθεια της κόρης σας όταν μαθαίνει ένα μουσικό όργανο ή όταν μόλις έχει ξεκινήσει ένα καινούριο άθλημα. Η βελτίωση είναι σταδιακή και απαιτείται πειθαρχία και συνεχής ενασχόληση. Η αναγνώριση αυτή θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή της.

Αφήστε την να δοκιμάσει μόνη της

Μπορεί να χρειαστεί βοήθεια στα μαθήματα, σε μία κατασκευή ή στο στρώσιμο του κρεβατιού. Αφήστε την πρώτα να δοκιμάσει μόνη της, πείτε της ότι πιστεύετε σε εκείνη και εάν παρόλα αυτά χρειαστεί βοήθεια, βοηθήστε την μετέπειτα.

Μην κάνετε υποθέσεις για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της

Απλά και μόνο επειδή είναι κορίτσι δε σημαίνει ότι θα κάνει καλά γράμματα ή ότι θα διαπρέπει στο σχολείο. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και πρώτοι οι γονείς είναι αυτοί που θα πρέπει να διακρίνουν τις ιδιαιτερότητές του και τα χαρακτηριστικά του.

Ενθαρρύνετε την κόρη σας να αγαπήσει τον εαυτό της

Και την εικόνα της. Πείτε της ότι έχει τη δική της μοναδική ομορφιά, όπως ο κάθε άνθρωπος.

Προετοιμάστε την κόρη σας για τα στερεότυπα

Ακόμα και σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι τα κορίτσια δεν μπορούν να κάνουν πράγματα που μπορούν να κάνουν τα αγόρια. Τέτοιους είδους στερεότυπα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε κινούμενα σχέδια, διαφημίσεις, ταινίες ή ακόμα και σε συμπεριφορές τρίτων στο σχολείο ή στο ευρύτερο περιβάλλον. Εξηγήστε στην κόρη της ότι έχει τη δύναμη να κάνει αυτό που θέλει και ότι πρέπει πρώτη εκείνη να πιστεύει στον εαυτό της.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved