Τρόποι να τιμήσουμε τη μαμά με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

... και κάθε άλλη μέρα

Τρόποι να τιμήσουμε τη μαμά με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Γυναίκα-μαμά, κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο μωρό και του διαβάζει παραμύθι.

Bigstock

Η πρώτη γυναίκα που θα συναντήσουμε ποτέ στη ζωή μας είναι η μητέρα μας και αυτή την ημέρα της Γυναίκας ας καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μητρότητα και να γιορτάσουμε τα μητρικά συναισθήματα με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί όλοι και όλες.

Πώς μπορούμε να τιμήσουμε την πιο σημαντική γυναίκα που υπάρχει στη ζωή μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;

  • Επιτρέψτε σε κάθε μητέρα να έχει προσωπικό χρόνο και ελευθερία όχι μόνο την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά όσο και όποτε μπορείτε

Την ημέρα που μια γυναίκα γίνεται μαμά αρχίζει να θυσιάζει τον προσωπικό της χρόνο, χώρο και την ελευθερία της. Το πρώτο βήμα για να τιμήσει τη μητρότητα σίγουρα θα πρέπει να είναι η υποστήριξη που χρειάζεται ώστε να βρει χρόνο για τον εαυτό της και τους προσωπικούς της στόχους. Το να είσαι μαμά είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη μαμά μια γυναίκα αν της επιτρέψουμε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα με ψυχική γαλήνη.

mhtrothta-giorti-tis-miteras.jpg
  • Κάντε της έκπληξη με ένα δώρο

Μια νέα μαμά λαμβάνει πολλά δώρα για το μωρό της και κανένα για εκείνη. Μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής της με την προσοχή όλων να είναι στραμμένη αποκλειστικά στο μωρό της. Αυτή την Ημέρα της Γυναίκας ας της αγοράσουμε ένα δώρο που θα την κάνει να χαρεί ως γυναίκα και όχι ως μαμά. Που θα της φέρει ευτυχία και ανακούφιση. Ένα κουτί σοκολατάκια, μια ανθοδέσμη, ένα κόσμημα που δεν θα γράφει επάνω «Mom», «Η καλύτερη μαμά του κόσμου» κ.λ.π.

  • Κάντε την να νιώσει ξεχωριστή και πως την εκτιμάτε

Η μητρότητα είναι μια απαιτητική φάση και σχεδόν κάθε νέα γυναίκα θυσιάζει τον εαυτό της και τον προσωπικό της χρόνο. Αυτή την ημέρα της γυναίκας κάντε την να νιώσει ξεχωριστή με εκπλήξεις και εκτιμήστε κάθε θυσία που κάνει για την ευημερία της οικογένειάς της.

  • Ακούστε τη

Η μητρότητα έχει πολλές καθημερινές προκλήσεις και η γυναίκα-μητέρα μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές. Στιγμές που και η ίδια δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει. Το να της μιλάτε και να την ακούτε θα τη βοηθήσει να αποβάλλει το στρες και το άγχος που ίσως να νιώθει. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό για εσάς, αλλά για την ίδια είναι κάτι αρκετά σημαντικό. Απλώς ρωτήστε την για τον εαυτό της και πώς είναι η ίδια.

Η Ημέρα της Γυναίκας δεν έχει να κάνει με εκείνη την μία ημέρα φροντίδας και σεβασμού προς τις γυναίκες που βρίσκονται στη ζωή μας. Έχει να κάνει με το να καταλάβουν όλοι οι υπόλοιποι, τη σημασία των γυναικών και δη των μαμάδων, τιμώντας την παρουσία και τη συνεισφορά τους στη ζωή μας.

Επιτρέψτε σε κάθε γυναίκα-μητέρα να έχει τον προσωπικό της χώρο και την ελευθερία της όχι μόνο την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά όσο και όποτε μπορείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved