Ημέρα της Γυναίκας: Βίντεο και φύλλα εργασίας για μικρά παιδιά

Ένας εύκολος και διαδραστικός τρόπος να μιλήσετε για την Ημέρα της Γυναίκας στα παιδιά σας.

Ημέρα της Γυναίκας: Βίντεο και φύλλα εργασίας για μικρά παιδιά

Μαμά και κόρη ποζάρουν και χαμογελούν στον φακό.

Bigstock

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Ακόμη η 11η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε ως η διεθνής ημέρα των κοριτσιών και των γυναικών της επιστήμης.

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών, τιμώντας τη μέρα της γυναίκας, με το παράδειγμα και το βίωμα, το Sakidio.gr δημιούργησε ένα όμορφο βίντεο για να καταλάβουν τα παιδιά όλων των ηλικιών, τι γιορτάζουμε στην ουσία την Ημέρα της Μητέρας.

Οι δημιουργοί του βίντεο και των φύλλων εργασίας που θα δείτε παρακάτω, Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός και η εκπαιδευτικός, Ευτυχία Πλακαρού, εστιάζουν περισσότερο στη στερεοτυπική άποψη ότι τα κορίτσια δεν τα καταφέρνουν στις θετικές επιστήμες.

Με το video-αφιέρωμα που θα δείτε και εσείς, στις γυναίκες της επιστήμης,

  • τιμούν τον αγώνα των γυναικών που κατάφεραν, εν μέσω αποκλεισμών, να προχωρήσουν και να διαπρέψουν στο χώρο των επιστημών, να επηρεάσουν τις κοινωνίες που ζούσαν και ν αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.
  • Συμβάλουν, μέσω του θετικού προτύπου, στην αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, που υπό προϋποθέσεις, γίνονται αιτία βίαιων συμπεριφορών.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Φύλλα εργασίας για παιδιά

Τα φύλλα εργασίας με θέμα το έργο των Γυναικών στην επιστήμη είναι ενδεικτικές και αντικατοπτρίζουν την οπτική των δημιουργών. Καθώς κάθε τάξη έχει τις ιδιαιτερότητες που την καθιστούν μοναδική, οι δραστηριότητες μπορούν να τροποποιηθούν ή να προσαρμοστούν ανάλογα.

Τα φύλλα εργασίας, που θα βρείτε παρακάτω μπορούν να αξιοποιηθούν:

  • Ως αυτόνομο υλικό-αφιέρωμα στη μέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου, τη διεθνή ημέρα για τα κορίτσια και τις γυναίκες της επιστήμης 11 Φεβρουαρίου
  • Ως μέρος διαθεματικών projects, Δημοτικού και Γυμνασίου, για την ισότητα των δύο φύλων. Μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και στην ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, 6 Μαρτίου καθώς είναι γνωστό ότι οι στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου οδηγούν συχνά σε βίαιες συμπεριφορές.
  • Ως ενισχυτικό υλικό σε μάθημα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
  • Στις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων
fylla-ergasias.JPG
fylla-ergsias.JPG

Βρείτε και κατεβάστε τα υπόλοιπα φύλλα εργασίας εδώ

sakidiogr.JPG

Λίγα λόγια για το Sakidio.gr και τους δημιουργούς του:

Πίσω από το Sakidio.gr κρύβονται οι Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός ( 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βόλου) και η επίσης εκπαιδευτικός Ευτυχία Πλακαρού (27ο Δημοτικό σχολείο Βόλου).

To Sakidio είναι ένα website με δικό του κανάλι στο Youtube, με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς αλλά... και μεγάλους.

Για κάθε βίντεο που δημιουργούν ετοιμάζουν και προτεινόμενη διδακτική αξιοποίηση αυτών, με φύλλα εργασίας, κουίζ, παιχνίδια ρόλων και πολλά πολλά ακόμα.

Κανάλι στο YouTube

Βρείτε τους επίσης στο: Facebook και το Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved