Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Γιορτινές δραστηριότητες στο σπίτι λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα Χριστούγεννα είναι ακόμα πιο κοντά και μαζί τους και οι διακοπές των Χριστουγέννων. Μέχρι τότε έχουμε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο και όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν την Παρασκευή μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Τι θα λέγατε να εμπλουτίσετε λίγο τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού με γιρλάντες που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας παρέα με τα παιδιά; Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για σχέδια τα οποία είτε μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας, είτε να τα εκτυπώσετε και απλώς να τα ζωγραφίσετε. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν.

Γράψτε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη

e85a975d-gramma-ston-agio-vasili-1.jpg

Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μία αγαπημένη ιεροτελεστία των γιορτών για τα παιδιά. Σε μία κόλλα χαρτί και με αφοπλιστική ειλικρίνεια καταγράφουν επιθυμίες και ευχές. Γράμματα συγκινητικά, αστεία, το κάθε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος.

Για 31η χρονιά, τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχουν τοποθετηθεί έξω από τα κεντρικά και όχι μόνο καταστήματα της χώρας και περιμένουν τα γράμματα των παιδιών. Εσείς έχετε στείλει το γράμμα σας για φέτος; Εάν όχι, δεν έχετε παρά να μπείτε στη διαδραστική σελίδα hohoho.elta.gr.

Φτιάξτε ένα δεντράκι για το παιδικό δωμάτιο

xirstougennikatiko-dentro-xartoni.JPG

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από foam χαρτόνι και διακοσμήστε το στο παιδικό δωμάτιο ή άλλα σημεία του σπιτιού. Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια από χαρτί και στολίστε το όπως θέλετε. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτι υγείας

https://www.instagram.com/p/CWVCSuVsd-l

Δημιουργήστε όμορφες γιορτινές αναμνήσεις φτιάχνοντας με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Τι θα χρειαστείτε; Λίγα και απλά υλικά που ήδη έχετε, όρεξη και φαντασία. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε αγιοβασιλάκια, ταρανδάκια και πολλά ακόμα.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες

Ετοιμαστείτε να στολίσετε το σπίτι με κομμένες νιφάδες χιονιού και DIY χειροτεχνίες που θα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Μια και βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών, οι ζωγραφιές με θέμα τον χειμώνα αποτελούν το τέλειο χειροποίητο δώρο για τη γιαγιά, τον παππού, το νονό, τη νονά, τον θείο, τη θεία και τους λοιπούς συγγενείς. Δείτε εδώ χειμωνιάτικες χρωμοσελίδες που μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν.

Ο χιονάνθρωπος που λιώνει - Εύκολο χριστουγεννιάτικο πείραμα για παιδιά

xionanthrwpos-peirama-gia-paidia.jpg

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ποτήρι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά της ούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμοσάπουνο
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • ξύδι
  • σταγονόμετρο
  • διακοσμητικά για τα χιονανθρωπάκια

Πώς θα κάνετε το πείραμα:

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το κρεμοσάπουο και το νερό και δημιουργήστε δύο μπάλες για να κάνετε τον χονάνθρωπο. Διασκοσμήστε τον με κομμάτι χαρτί ή ό,τι άλλα υλικά έχετε για να σχηματίσετε τη μύτη, τα μάτια, τα κουμπιά και τα χέρια.

Στη συνέχεια, βάλτε στο σταγονόμετρο λίγο ξύδι και ρίξτε σταγόνα σταγόα το ξύδι στον χιονάνθρωπο παρακολουθώντας τη χημική αντίδραση που γίνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved