Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών - Πώς να τα απασχολήσετε στο σπίτι

Έξυπνες δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά ηλικίας 2 ετών να αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες.

Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών - Πώς να τα απασχολήσετε στο σπίτι

Οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους.

Επιπλέον γνωρίζουν ότι τα παιδιά ηλικίας 2 ετών δεν κάθονται ακίνητα για πολύ ώρα.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γονιού και αναζητάτε δραστηριότητες για παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας, έχουμε να σας προτείνουμε αρκετές ιδέες.

Οι περισσότερες δεν στοχεύουν στη δημιουργία ενός όμορφου αντικειμένου αλλά στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να κάνουν ερωτήσεις.

Κόψτε λωρίδες χαρτιού ανά μέγεθος

Παίξτε ένα παιχνίδι ταξινόμησης χρησιμοποιώντας 10 κομμάτια λωρίδες χαρτιού και διαφορετικού μήκους. Για παράδειγμα, θα έχετε ένα κομμάτι 10 εκατοστών, 15, 20 και ούτω καθεξής.

Ανακατέψτε όλα τα κομμάτια στο έδαφος και ενθαρρύνετε το παιδί σας να τα βάλει με τη σειρά, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.

Γνωρίστε τα χρώματα

Χρησιμοποιώντας τρία βασικά χρώματα, δείξτε στο παιδί σας πώς να τα αναμειγνύει για να φτιάξει νέα. Για παράδειγμα, μπορεί να αναμείξει :

  • κόκκινο + μπλε = μωβ
  • κίτρινο + μπλε = πράσινο
  • κόκκινο + κίτρινο = πορτοκαλί

Δημιουργήστε πολύχρωμα έργα τέχνης

Έχετε διαφορετικά χρώματα από κομμάτια χαρτιού, τσόχα και άλλα υλικά από χειροτεχνίες; Είναι αρκετά για να δημιουργήσετε ένα υπέροχα αφηρημένο αριστούργημα.

Ζωγραφίστε με τα δάχτυλα

Κολλήστε ένα κομμάτι χαρτί στο τραπέζι και δώστε στο παιδί σας χρώματα. Αφήστε το να πάρει τον έλεγχο και να ζωγραφίσει αυτό που επιθυμεί. Ντύστε το με παλιά ρούχα και να έχετε δίπλα σας υγρά μαντηλάκια.

Ταξινομήστε αντικείμενα ανά χρώμα

Συγκεντρώστε πολλά και διαφορετικά παιχνίδια του παιδιού ή αντικείμενα που δεν είναι επικίνδυνα, και ζητήστε του να τα ταξινομήσει ανά χρώμα.

Για ακόμα περισσότερες ιδέες δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved