Διασκεδαστικές δραστηριότητες στο σπίτι για 12χρονα

Πώς θα απασχολήσετε ένα μικρό εφηβάκι στο σπίτι.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες στο σπίτι για 12χρονα
Bigstock

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να βγει ένα παιδί έξω, αλλά κάποιες φορές ο καιρός δεν συνεργάζεται. Αν λοιπόν τα μικρά σας εφηβάκια (12-15) είναι «κολλημένα» μέσα στο σπίτι εξαιτίας του άστατου καιρού, μιας ίωσης ή κάποιας άλλης κατάστασης, θα χρειαστείτε μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τα κρατήσουν απασχολημένα.

Αυτές οι ιδέες θα βοηθήσουν το παιδί σας να παραμείνει δραστήριο ακόμα και μέσα στο σπίτι. (Έτσι θα δώσετε τέλος και σε αυτό το «Μαμά, βαριέμαι» ή στο «Πφ, ακόμη ένα Youtube βίντεο»)

ef-zein-efiveia.jpg

Κινηθείτε

Ακόμη και αν το παιδί είναι μέσα στο σπίτι μπορεί να κινηθεί. Πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια προτρέπουν να παιδιά να χορέψουν, να κουνηθούν και να κάψουν μερικές θερμίδες Αν δεν έχετε κάποιο τέτοιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, απλά βρείτε βίντεο με δραστηριότητες στο YouTube.

Φτιάξτε ένα «οχυρό»

Θυμάστε τότε που τα παιδιά σας ήταν μικρά και έφτιαχναν το δικό τους οχυρό με σεντόνια, κουβέρτες, τραπεζομάντηλα και μαξιλάρια; Κάντε το ίδιο και τώρα. Βοηθήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν το δικό τους προσωπικό χώρο όπου θα διαβάσουν ένα βιβλίο, θα γράψουν τις σκέψεις τους σε ημερολόγιο ή θα ζωγραφίσουν.

Παρακινήστε τα να διαβάσουν

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν αρκετό διάβασμα για το σχολείο, γι' αυτό και δεν θέλουν να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Η παραμονή στο σπίτι θα τα κάνει να διαλέξουν ένα από τα βιβλία που έχουν στην βιβλιοθήκη. Παρακινήστε τα να διαλέξουν ένα ενδιαφέρον βιβλίο και συζητήστε στο τέλος τι τους άρεσε περισσότερο.

Γράψτε ένα γράμμα

Ναι, αληθινό γράμμα. Όχι email. Πάρτε ένα στυλό και μερικά χαρτιά και ζητήστε από τα παιδιά σας να γράψουν ένα γράμμα. Γράμμα στον κολλητό τους, στην κολλητή τους, στον παππού ή τη γιαγιά. Το γράψιμο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το παιδί σας να μάθει πώς να επικοινωνεί και να μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα.

Γίνετε δημιουργικοί

Οι χειροτεχνίες και τα κολάζ είναι εξαιρετικές δραστηριότητες και θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα, όταν έξω κάνει κρύο ή βρέχει. Πάρτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, κόψτε εικόνες, τίτλους, γράμματα και φτιάξτε μια όμορφη κατασκευή.

Παίξτε ένα παιχνίδι

Τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παζλ είναι παιχνίδια που καταφέρνουν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα στο σπίτι.

Δείτε ταινίες

Και ποιο παιδί δεν λατρεύει τις ταινίες. Διαλέξτε ταινίες κατάλληλες για την ηλικία τους, ταινίες που δεν έχουν δει, ταινίες που λατρεύατε εσείς όταν ήσασταν στην ηλικία τους.

πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved