Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και πολλά πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω ιδέες για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός σπιτιού με τα μικρά σας.

Μην ξεχνάτε ότι το Σαββατοκύριακο είναι μέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και δημιουργικού χρόνου με την οικογένεια. Απολαυστε την κάθε στιγμή.

Το φθινόπωρο οι μέρες είναι πιο μικρές, οι θερμοκρασίες πιο χαμηλές και απολαμβάνουμε το χουχούλιασμα στο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι λοιπόν;

Παζλ και σπαζοκεφαλιές

Πόσες είναι οι ομπρέλες; Ζητήστε από το παιδί σας να μετρήσει τις κόκκινες, τις μπλε, τις πράσινες και τις κίτρινες ομπρέλες και έπειτα να γράψει τον αριθμό στο κενό κουτί.

Bigstock

Τα παιδιά λατρεύουν τα παζλ και τις σπαζοκεφαλιές και μπορούν να ασχολούνται με αυτά για ώρες. Δείτε εδώ χρωμοσελίδες με παζλ, σπαζοκεφαλιές αλλά και για να ζωγραφίσετε και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Φτιάξτε στολίδια αλατιού με ζύμη

https://www.instagram.com/p/CIWErTiFBhF

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ετοιμασίες και οι στολισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει. Φέτος δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας στολιδι με ζύμη αλατιού. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και η δημιουργία και η διακόσμηση των στολιδιών σίγουρα μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα για τα μικρά σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε αναλυτικά εδώ.

Φτιάξτε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

hmerologio-antistrofis-metrisis.jpg

https://www.teacherspayteachers.com/Product/Nature-Advent-Calendar-for-Kids-7475881

teacherspayteachers.com

Μαζί με τον στολισμό έρχεται και η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης υπάρχουν εδώ και πάνω από εκατό χρόνια. Το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ημερολόγιο Advent εφευρέθηκε από τον Gerhard Lang στη Γερμανία και τυπώθηκε το 1908. Ήταν ένα ημερολόγιο από χαρτόνι με μικρές πόρτες που άνοιγαν και αποκάλυπταν εικόνες. Ο Gerhard εμπνεύστηκε από μια παιδική του ανάμνηση: θυμόταν τον εαυτό του να τρώει μπισκότα, ένα για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Υπάρχει μάλιστα και ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο με εικόνες που μιλά για αυτήν την ιστορία και ονομάζεται Waiting for Christmas: A Story about the Advent Calendar από την Kathleen Long Bostrom.

Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με έλατα εδώ.

Φθινοπωρινές δραστηριότητες all time classic

d05ae4d6-paixnidia-gia-paidia.jpg

Δείτε εδώ ιδέες για φθινοπωρινές κατασκευές, ζωγραφιές, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved