Απασχολήστε δημιουργικά τα παιδιά απλά με ένα μπαλόνι

Τρεις έξυπνες δραστηριότητες για παιδιά.

Πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να απασχολήσουμε τα νηπιάκια μας στο σπίτι, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία σε παιχνίδια.

Εμείς λοιπόν σας έχουμε μια τελείως οικονομική λύση, που θα διασκεδάσει τα παιδιά. Πάρτε ένα μπαλόνι και θα έχετε τρείς φανταστικές δραστηριότητες για τα μικρά σας.

Ιδέα Πρώτη - Το κουνιστό κέρμα

Βάψτε ένα κέρμα με το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας και τοποθετείστε το μέσα στο μπαλόνι πριν το φουσκώσετε. Στη συνέχεια φουσκώστε το μπαλόνι και δώστε το στο μικρό σας να το κουνήσει. Έτσι θα δει το κέρμα να «χορεύει» σε ξέφρενο ρυθμό μέσα στο μπαλόνι!

Ιδέα Δεύτερη - Το "μαγικό μπαλόνι"

Φτιάξτε ένα «μαγικό μπαλόνι» με τα παιδιά σας. Πάρτε ένα μπουκάλι και ρίξτε μέσα ξύδι. Έπειτα γεμίστε το μπαλόνι με μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στόμιο του μπαλονιού στο μπουκάλι και θα δείτε να φουσκώνει το μπαλόνι από μόνο του!

Ιδέα Τρίτη - Tennis balloon

Παίξτε τέννις με ένα μπαλόνι! Πάρτε ένα ξυλάκι από παγωτό και κολλήστε το σε ένα πλαστικό πιάτο, έτσι θα δημιουργήσετε μια «ρακέτα». Φουσκώστε ένα μπαλόνι και είστε έτοιμες! Έχετε φτιάξει ένα αυτοσχέδιο tennis balloon, χωρίς να ανησυχείτε καθόλου αν θα χτυπήσουν τα μικρά σας, ή αν θα σπάσουν τα έπιπλα του σπιτιού σας.

Καλή διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved