Ζωγραφική για παιδιά: Ιδέες για εντυπωσιακές ζωγραφιές με τα δάχτυλα (vid)

  • Ζωγραφική με τα δάχτυλα: Ποια τα οφέλη
  • Τι μπορείτε να ζωγραφίσετε με τα δάχτυλα μέσα σε λίγα λεπτά.
Ζωγραφική για παιδιά: Ιδέες για εντυπωσιακές ζωγραφιές με τα δάχτυλα (vid)

Η ζωγραφική είναι μια αγαπημένη και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Η ζωγραφική με τα δάχτυλα, για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας ιδιαίτερα, είναι ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα και έχει σημαντικά οφέλη όπως την εξάσκηση των κινητικών δεξιοτήτων και τη διέγερση των αισθήσεων.

Επίσης, μπορεί να ενισχύσει τις λεκτικές δεξιότητες του παιδιού, ενώ μέσα από την ανάμειξη των χρωμάτων, τα παιδιά μπορούν να μάθουν περισσότερα για το κάθε χρώμα και πώς προκύπτει το κάθε ένα.

Τέλος, η ζωγραφική με τα δάχτυλα, όπως και γενικότερα η ζωγραφική ενισχύει την φαντασία και τη δημιουργικότητα, δυναμώνει χέρια και δάχτυλα και το πιο σημαντικό, είναι διασκεδαστική.

zografiki me ta daxtula ofeli

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ana Klipper

Τι μπορείτε να ζωγραφίσετε με τα δάχτυλα

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι υπάρχουν ειδικές μπογιές στο εμπόριο για τη ζωγραφική με τα χέρια, τις γνωστές δαχτυλομπογιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα το πιο βασικό όμως είναι να μη φοβηθείτε να λερωθείτε και να λερώσετε. Αφήστε τα παιδιά να το διασκεδάσουν και να φτιάξουν ελεύθερα τις δημιουργίες τους.

Ο Surgei μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του καναλιού Τhe Dad Lab έχει δημιουργήσει ένα βίντεο με ιδέες για όμορφιες ζωγραφιές με τα δάχτυλα και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να κάνουμε την κάθε μία.

Τα παιδιά δεν θα δυσκολευτούν καθόλου και πολύ εύκολα θα δημιουργήσουν εύκολες ζωγραφικές για να διακοσμήσουν στο παιδικό δωμάτιο.






Με πληροφορίες από funwithmama.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved