Ημέρα των Ζώων: Φτιάξτε ζωάκια με τη μέθοδο origami σε λίγα λεπτά

Φτιάξτε ζωάκια με χαρτί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Origami.

Ημέρα των Ζώων: Φτιάξτε ζωάκια με τη μέθοδο origami σε λίγα λεπτά

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα και ένας τρόπος να μιλήσετε για αυτήν στα παιδιά είναι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Οι κατασκευές origami είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες που μπορείτε να φτιάξετε και μάλιστα θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά.

Κατασκευές Origami: Τι είναι και η ιστορία τους

Η λέξη «origami» είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού. Σε αυτού του είδους κατασκευές απαγορεύεται το κόψιμο με ψαλίδι και το όποιο σχέδιο γίνεται μέσα από το κατάλληλο δίπλωμα.

Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868), ενώ πριν από αυτήν την περίοδο ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Φτιάξτε ζωάκια με τη μέθοδο Origami

Μίας και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα ζώα, εμείς σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε τη συγκεκριμένη μέθοδο και να φτιάξετε χαριτωμένα ζωάκια. Θα χρειαστείτε μόνο χρωματιστά χαρτιά και μαρκαδόρους για να κάνετε τις κατασκευές σας ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Ιδού μερικές ιδέες.

Origami γατάκια

Origami σκυλάκια

Origami χελώνες

Origami κουνελάκια

Origami πουλιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved