Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Είναι τέλος Αυγούστου, ο Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών, και οι πιο πολλοί έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές μας. Όμως τα παιδιά δεν έχουν αρχίσει ακόμα το σχολείο και όλη μέρα στο σπίτι βαριούνται! Εμείς σας έχουμε την λύση!

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, χαλάρωση ξεκούραση. Εάν έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ορίστε μερικές δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στην Αθήνα!

Ένα κυνήγι θησαυρού στην Ακρόπολη

Όπως θα περπατάτε με τα παιδιά στα λιθόστρωτα σοκάκια της Πλάκας, θα εξερευνήσετε μια από τις ιστορικότερες γειτονιές του Δυτικού Κόσμου και θα γνωρίσετε τα Αναφιώτικα, μια ιδιαίτερη γειτονιά που θυμίζει έντονα κυκλαδίτικο νησί. Και αυτά θα σας μείνουν ακόμα πιο αξέχαστα, αν συνδυάσετε την περιήγηση με κυνήγι θησαυρού!

Θερινό σινεμά

Είναι ένα μέρος που θα ήταν καλό μυήσουμε τα παιδιά μας από μικρά, γιατί η κουλτούρα πρέπει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία! Τα καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας:

  • Θησείον
  • Αμίκο
  • Cine Ψυχικό Classique
  • Σινέ Φλοίσβος
  • Σινέ Αθηναία
  • Βοξ

Πικ νικ

Ο καιρός αυτήν την εποχή είναι ο ιδανικό για εξορμήσεις στην εξοχή ακόμα και κοντά στην πρωτεύουσα. Ξυπνήστε νωρίς, βάλτε σνακ, φαγητά και ροφήματα σε τάπερ και ξεκινήστε. Όσο για το που μπορείτε να πάτε, οι επιλογές σας είναι πολλές. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

STEM

Τι είναι η εκπαίδευση STEM;

Το ακρωνύμιο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ to 2001 και αναφερόταν στον ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σχεδιασμό της διδασκαλίας των επιμέρους τομέων του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτό έγινε ταυτόχρονα με την κατάργηση του καθηγητοκεντρικού μοντέλου διδασκαλίας και την αντικατάστασή του από εκείνο που δίνει έμφαση στην ανακαλυπτική μέθοδο της γνώσης, στις ερευνητικές και διαθεματικές εργασίες και δραστηριότητες (STEM).

Σκοπός της εκπαίδευσης STEM είναι να συνδέσει τη μάθηση –θεωρητική γνώση- με την πραγματικότητα –πρακτική εφαρμογή. Οι παρακάτω δραστηριότητες πέρα από επιμορφωτικές, είναι και πολύ διασκεδαστικές για τα παιδιά, και αποτελούν έναν όμορφο τρόπος απασχόλησης τους θερινούς μήνες. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με τα παιδιά σας, δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved