Δραστηριότητες για το τριήμερο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορέιτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το τριήμερο.

Δραστηριότητες για το τριήμερο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μία ανάσα μακριά. Οι μεγαλουπόλεις αδειάζουν, τα νησιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές βουλιάζουν από κόσμο. Για εσάς που έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή δεν έχετε πάει ακόμα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω διασκεδαστικές και… δροσιστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Ζωγραφίστε με παγάκια

zografiki-me-pagakia.jpg

Ζωγραφίσετε, χρησιμοποιώντας... παγάκια! Κι όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας χρωματιστά παγάκια και με αυτά να φτιάξετε τις δημιουργίες σας στο χαρτί. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά και σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Δείτε πως θα φτιάξετε χρωματιστά παγάκια εδώ.

Φτιάξτε κατασκευές

58a3ede2-drastiriotites-gia-paidia-spiti.jpg

Οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές είναι ένας δημιουργικός τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά το καλοκαίρι. Ειδικά για τα παιδιά ηλικίας 3 – 8 ετών, οι ειδικοί λένε ότι οι κατασκευές είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν. Δείτε εδώ 18 διαφορετικέ ςκατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα μικρά σας.

Κάντε πειράματα

92deddb6-peiramata.jpg

Ξέρουμε πόσο αρέσουν τα πειράματα στα παιδιά και τώρα το καλοκαίρι είναι μία δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα τα διασκεδάσει. Δείτε εδώ ιδέες για εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με απλά υλικά και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας με τον μικρό σας επιστήμονα.

Εξόρμηση σε παραλίες εντός Αττικής

paralies-gia-paidia.jpg

Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε αυτό το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε σε παραλίες εντός Αττικής. Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε και αυτές οι τρεις που θα δείτε εδώ, είναι κατάλληλες και kids-friendly.

Βόλτα σε πάρκα

Επισκεφθείτε τοπικά πάρκα και τμήματα αναψυχής που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές. Τα τοπικά πάρκα μπορεί ακόμη και να φιλοξενήσουν φθηνές ή δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved