Back-to-school κατασκευές: Φτιάξτε κασετίνες με παλιές μάλλινες κάλτσες

Αξιοποιήστε τις παλιές κάλτσες που έχετε στο σπίτι για να φτιάξετε τις όμορφες κασετίνες.

Back-to-school κατασκευές: Φτιάξτε κασετίνες με παλιές μάλλινες κάλτσες

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία και σιγά-σιγά προσαρμόζονται σε μία καθημερινή ρουτίνα. Η εβδομάδα αυτή είναι άλλωστε εβδομάδα προσαρμογής και προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Τα περισσότερα σχολεία, ειδικά στις μικρότερες τάξεις, δίνουν λίστα με τα σχολικά είδη που πρέπει να εφοδιαστούν τα παιδιά. Ανάμεσα σε αυτά και η κασετίνα. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε κασετίνες σε πολλά και διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Υπάρχουν κασετίνες μεγάλες μικρές, υφασμάτινες, μεταλλικές.

Εάν ακόμα δεν έχετε αγοράσει κασετίνα για τα παιδιά, σας προτείνουμε να φτιάξετε τις δικές σας αξιοποιώντας παλιές κάλτσες που έχετε στο σπίτι.

kasetina-apo-kaltses.JPG

Η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε βελόνες και είναι ένας έξυπνος τρόπος να γλιτώσετε χρήματα και επιπλέον να δώσετε στο παιδί ένα οικολογικό μάθημα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε βήμα-βήμα τις ιδιαίτερες αυτές κασετίνες. Μπορείτε να κάλτσες σε έντονα χρώματα και να τις διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα κονκάρδες και άλλα στοιχεία.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μάλλινη κάλτσα
  • 1 φερμούαρ
  • οδοντικό νήμα
  • κόλλα σιλικόνης
  • διακοσμητικά στοιχεία, όπως κουμπιά, φιόγκοι κτλ.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο του Cute Life Hacks που ακολουθεί.

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved