Χρωμοσελίδες για παιδιά - Ζωγραφίζοντας τη βροχή

Χρωμοσελίδες με βροχή που μπορούν να ζωγραφίσουν τα παιδιά δημοτικού.

Χρωμοσελίδες για παιδιά - Ζωγραφίζοντας τη βροχή

Οι πρώτες βροχές ήρθαν και τα παιδιά ήδη έχουν αρχίσει να ζητούν να γίνει (αν δεν έχει γίνει) η αλλαγή στα συρτάρια τους και τα καλοκαιρινά ρούχα να δώσουν τη θέση τους στα χειμερινά.

Τη βροχή τη λατρεύουν τα παιδιά και ειδικά τα παιδιά μικρότερων ηλικιών που θέλουν απλά να φοράνε τις γαλότσες τους και να πλατσουρίζουν στους νερόλακκους όπως η Πέππα το Γουρουνάκι και ο αδερφός της Ο Τζώρτζ. Κάθε φορά που οι πρώτες στάλες κάνουν την εμφάνισή τους τα μικρά "κολλάνε" τις μουρίτσες τους στο παράθυρο για να παρατηρήσουν με τα μικροσκοπικά τους ματάκια τις σταγόνες που πέφτουν μία μία. Άλλοτε πιο αργά και άλλοτε γρηγορότερα.

Αυτή είναι και η μαγεία της βροχής. Απολαυστική για κάποιους και για κάποιους άλλους όχι.



Ένα ποίημα για τη βροχή

Απόσπασμα από το ποίημα του Ιωσήφ Κυπριανού "Ψιχαλίζει"

Ψιχαλίζει, ψιχαλίζει
Ένα σπουργιτάκι εδώ,
μες στην μπόρα τουρτουρίζει
δεν προφταίνω να το δω.
Θε μου όταν πιάνει μπόρα,
τα παιδάκια τα φτωχά
και τα σπουργιτάκια τώρα,
μην τα' αφήνεις μοναχά...
Κι έτσι, όταν ψιχαλίζει
στη μικρή μας την αυλή
το φθινόπωρο που αρχίζει
θα μ' αρέσει πιο πολύ!

Με αφορμή το παραπάνω ποίημα μπορείτε εκτός από τις χρωμοσελίδες να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τα φτωχά και άστεγα παιδάκια, που είναι μόνα τους και απροστάτευτα στη βροχή και το κρύο. Αφήστε τα να σας πουν τις απόψεις τους και προσευχηθείτε μαζί στο Θεό να είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά και όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Χρωμοσελίδες με βροχή

Όπως αναφέραμε τα παιδιά λατρεύουν τη βροχή γι' αυτό εκμεταλλευτείτε μια βροχερή μέρα για να παίξετε μαζί, να να πιάσετε τη βροχή και έπειτα να τη ζωγραφίσετε.

Δείτε τις χρωμοσελίδες που έχουμε παρακάτω, εκτυπώστε τις δωρεάν και αφήστε το μικρό σας να βάλει χρώματα και να τις "ζωντανέψει".

Καλή διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved