Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά αυτό το διήμερο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προσαρμογής στην καθημερινή ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Είναι επίσης ο μήνας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου που μας προετοιμάζει για τη μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έφτασε και όπως κάθε Παρασκευή, εμείς έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού. Μεταξύ αυτών, πειράματα, back to school κατασκευές, βόλτες και πολλά ακόμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ζωγραφίστε με οδοντόβουρτσες

c93a1e88-zografiki-me-ododovourtsa.jpg

Η ζωγραφική είναι μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Πώς μπορείτε να την κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα; Αντί για πινέλα χρησιμοποιήστε… οδοντόβουρτσες. Αξιοποιήστε τις παλιές οδοντόβουρτσες που έχετε στο σπίτι για να κάνετε όμορφες τεχνοτροπίες στο μπλοκ ζωγραφικής και του καμβάδες σας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε όμορφες δημιουργίες με κοχύλια

ae1d263a-kataskeues-me-koxilia.jpg

Από τα πράγματα που αγαπούν να κάνουν τα παιδιά στις διακοπές είναι να μαζεύουν κοχύλια. Χρησιμοποιήστε κάποια από αυτά και μερικά ακόμα υλικά που ήδη έχετε σπίτι για να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Κάντε back-to-school κατασκευές

Cute Child Boy Doing Homework. Clever Kid Drawing At Desk. Schoolboy. Elementary School Student Draw

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει και τι καλύτερο από το να ενισχύσετε τον ενθουσιασμό των παιδιών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από το να φτιάξετε παρέα ιδιαίτερες και πρωτότυπες κατασκευές; Θα χρειαστείτε απλά υλικά όπως χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και χρώματα. Εδώ

μπορείτε να δείτε πέντε εύκολες κατασκευές που προτείνει ο μπαμπάς Surgei, δημιουργός του καναλιού The Dad Lab.

Κάντε ένα εντυπωσιακό πείραμα με οξυζενέ και ξερή μαγιά

peiramata-gia-paidia-oksuzene.jpg

Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, εξοικειώνονται με την χημεία και τη φυσική, μαθαίνουν να παρατηρούν. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο πείραμα με οξυζενέ και ξερή μαγιά. Δείτε τι πρέπει να κάνετε και τι θα χρειαστείτε εδώ.

Κάντε πικ νικ στη φύση

Εκμεταλλευτείτε τον καιρό όσο είναι ακόμα καλός και πηγαίνετε οικογενειακώς για ένα πικνικ στη φύση. Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά τα σνακ που θα πάρετε μαζί σας και απολαύστε λίγο χρόνο στη φύση. Δείτε ιδέες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved