Επιστροφή στα θρανία: Μπαμπάς προτείνει πέντε χειροτεχνίες για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά

Πέντε εύκολες κατασκευές που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιστροφή στα θρανία: Μπαμπάς προτείνει πέντε χειροτεχνίες για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά
Bigstock

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν να λειτουργούν από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, και στις 12 του μήνα στις σχολικές αίθουσες θα επιστρέψουν και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σημαίνει προσαρμογή σε μία νέα καθημερινή ρουτίνα. Η προσαρμογή αυτή γίνεται σταδιακά και ο μπαμπάς Surgei προτείνει πέντε κατασκευές που θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το νέο ξεκίνημα με ενθουσιασμό.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Surgei είναι ο ιδρυτής του καναλιού The Dad Lab στο YouTube. Το κανάλι μετρά πάνω από 4,5 εκατομμύρια subscribers και περιλαμβάνει δεκάδες βίντεο με παιχνίδια, πειράματα και κατασκευές που έχει κάνει και ο ίδιος με τους δύο γιους του.

Επιστροφή στα θρανία: Χειροτεχνίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

Οι χειροτεχνίες που προτείνει ο Surgei είναι εύκολες και μπορείτε να τις κάνετε και εσείς στο σπίτι χρησιμοποιώντας λίγα και απλά υλικά όπως χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και μαρκαδόρους. Κάποιες από αυτές είναι πιο fun, ιδανικές για παιδιά νηπιακής ηλικίας που η κατασκευή χειροτεχνιών αποτελεί κομμάτι των όσων κάνουν καθημερινά στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο και κάποιες πιο χρήσιμες, όπως ο σελιδοδείκτης που μπορείτε στο 6:50. Πέραν τούτου, η ενασχόληση με τις κατασκευές είναι έτσι και αλλιώς μία δημιουργική και εξαιρετικά ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά μίας και ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους τα βοηθάει να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις εξής κατασκευές με αναλυτικά τη διαδικασία για να φτιάξετε την κάθε μία:

  • 0:09: Δαχτυλίδια από χαρτί σε διάφορα χρώματα και σχέδια
  • 1:46: Τερατάκι που δαγκώνει
  • 3:55: Χάρτινα angry birds
  • 6:50: Σελιδοδείκτης για βιβλία
  • 9:20: Ρολόι χεριού από χαρτί

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved