18 διασκεδαστικές κατασκευές να κάνετε με τα παιδιά

Εύκολες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους 

18 διασκεδαστικές κατασκευές να κάνετε με τα παιδιά
Photo by Sigmund on Unsplash

Είναι Αύγουστος και έχετε ξεμείνει στην πρωτεύουσα; Τα μικρά σας βαριούνται και θέλουν να πάνε στη θάλασσα, αλλά εσείς εργάζεστε; Σας έχουμε την λύση!

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε ορισμένες οικονομικές και πολύ απλές δραστηριότητες και κατασκευές που θα κρατήσουν τα μικρά σας απασχολημένα και χαρούμενα.

Δείτε το βίντεο:

Οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές είναι ένας δημιουργικός τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά το καλοκαίρι.

Ειδικά για τα παιδιά ηλικίας 3 – 8 ετών, οι ειδικοί λένε ότι οι κατασκευές είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν.

Κινητικές δεξιότητες

Όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για να χειριστούν υλικά, αναπτύσσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Οι ικανότητες διμερούς συντονισμού τους βελτιώνονται καθώς μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια ταυτόχρονα.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν χρωματίζουν, κολλάνε και κόβουν. Όσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται οι δεξιότητές τους, τόσο περισσότερα μπορούν να κάνουν μόνα τους.

Οι καλοκαιρινές κατασκευές λοιπόν προσφέρονται για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Δημιουργικότητα

Η τέχνη επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, η οποία είναι σημαντική σε όλη τους τη ζωή. Κάνοντας κάτι δημιουργικό, επιτρέπετε την αυτοέκφραση και αυτό επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν (και να αντιμετωπίσουν) τα συναισθήματά τους.

Φαντασία

Προσπαθώντας να βάλουν σε πράξη τις ιδέες τους για τη χειροτεχνία τους, ακονίζουν συνεχώς το μυαλουδάκι τους. Προσπαθούν να τα συνδυάσουν έτσι ώστε να δείχνει πιο ωραίο.

Τα ενδιαφέρει να είναι εντυπωσιακό για να τους αρέσει, αλλά και για να το προσέξουμε περισσότερο και ίσως να το σχολιάσουμε. Ανακαλύπτουν νέους τρόπους να τοποθετηθούν τα υλικά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Όλα αυτά ενισχύουν και κρατούν σε εγρήγορση τη φαντασία τους.

Το απόγευμα ή όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο, προμηθευτείτε απλά υλικά, καθίστε στη βεράντα και φτιάξτε μαζί τους όμορφες χειροτεχνίες εμπνευσμένες από το βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved