Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε πειράματα με μπαλόνια

Εύκολα πειράματα με μπαλόνια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τώρα το καλοκαίρι; Εάν τα μικρά σας έχουν βαρεθεί να κάνουν τα ίδια και τα ίδια σας προτείνουμε μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Η δραστηριότητα αυτή δεν είναι άλλη από την τα πειράματα.

Τι πειράματα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά; Οι ιδέες είναι πολλές ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Πειράματα με μπαλόνια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

Εάν σας έχουν περισσέψει μπαλόνια από κάποιο παιδικό πάρτι, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να κάνετε πειράματα εύκολα και για παιδιά κάθε ηλικίας. Πριν όμως δούμε τα πειράματα, ας δούμε τα οφέλη που έχουν για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η ενασχόληση με τα πειράματα εξοικειώνει τα παιδιά με απλούς νόμους της φυσικής και της χημείας, ανάλογα μα το περιεχόμενο και το θέμα του κάθε πειράματος. Επίσης βοηθάει το παιδί να εξασκήσει τις κινητικές του δεξιότητες, να εξελίξει την κριτική του σκέψη και να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργίας. Επίσης, κάνοντας τα πειράματα παρέα, ενισχύετε το μεταξύ σας δέσιμο και περνάτε χρόνο μαζί.

Για τα πειράματα με τα μπαλόνια τι ιδέες μας δίνει ο Surgei, μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του καναλιού The Dad Lab στο YouTube. Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, τα πειράματα που προτείνει είναι πολύ εύκολα και θα χρειαστείτε μόνο λίγα υλικά που ήδη υπάρχουν σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved