Καλοκαίρι στην πόλη: Πώς να απασχολήσετε το παιδί σας

Καλοκαίρι 2022: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά

Καλοκαίρι στην πόλη: Πώς να απασχολήσετε το παιδί σας
Bigstock

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο και ακριβό για τους γονείς, επομένως η εύρεση των δραστηριοτήτων των παιδιών που είναι φθηνές ή δωρεάν είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να βοηθήσετε τα παιδιά να παραμείνουν απασχολημένα και να διασκεδάσουν, ακόμα κι αν περάσετε το καλοκαίρι στην πόλη.

oria-kai-paidia-to-kalokairi.jpg

Επίσκεψη σε βιβλιοθήκες

Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη της περιοχής σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Πάρτε στο παιδί σας τη δική του κάρτα βιβλιοθήκης και προκαλέστε το να διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία.

Οι βιβλιοθήκες προσφέρουν επίσης καλοκαιρινά προγράμματα ανάγνωσης και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Γιατί τα οφέλη που χαρίζει η ανάγνωση ενός βιβλίου σε κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον στα παιδιά, είναι πολλά και αναντικατάστατα.

Μέσα από τις ιστορίες τα παιδιά μαθαίνουν για σημαντικές αξίες, για τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό.

Μαθαίνουν να νικούν τους φόβους τους, αφού μαζί με τον ήρωα της κάθε ιστορίας έρχονται αντιμέτωποι με τυχόν δικούς τους φόβους και αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα μπορούσαν να λύσουν ένα πρόβλημα.

Ακόμα τα παιδιά μέσα από τα βιβλία αναπτύσσουν τη φαντασία τους.

Βόλτα σε πάρκα

Επισκεφθείτε τοπικά πάρκα και τμήματα αναψυχής που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές. Τα τοπικά πάρκα μπορεί ακόμη και να φιλοξενήσουν φθηνές ή δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Φυτέψτε έναν κήπο

Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Εάν έχετε χώρο, αφήστε τα παιδιά σας να φυτέψουν οπωροφόρα δέντρα, λαχανικά ή λουλούδια.

Για μικρότερους χώρους ή διαμερίσματα, πολλά από αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και σε δοχεία. Αφήστε τα να εμπλακούν στην επιλογή του φυτού και να είναι υπεύθυνα για το πότισμα.

Οργανώστε βραδιές κινηματογράφου

Οι καινούριες παιδικές ταινίες θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό ποπ κορν και να δείτε την αγαπημένη ταινία των παιδιών σας στο σπίτι, ή να επισκεφτείτε ένα θερινό σινεμά.

Επισκεφτείτε μουσεία

Κάθε πόλη και νησί της Ελλάδας έχει μουσεία με πλούσια ευρήματα και λαογραφικά κειμήλια που θα πρέπει τα παιδιά να γνωρίσουν.

Μη χάσεις την ευκαιρία να τα επισκεφτείς μαζί με τα παιδιά γιατί μπορεί το σχολείο να τελείωσε αλλά η μόρφωση τους εξαρτάται πολύ από τέτοιες επισκέψεις.

Παραλίες στην Αττική

Ποιος είπε ότι επειδή δεν είστε σε κάποιο νησί, πρέπει εσείς και τα παιδιά σας να χάσετε τα μπανάκια σας;

Αυτές οι παραλίες θα είναι λες και είστε σε νησί, και θα περάσετε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές:

  • Γαλάζια Ακτή
  • Μπρεξίζα
  • Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια
  • Λεγραινά
  • Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο στην Κερατέα
  • Πόρτο Εννιά στην Κερατέα
  • Θυμάρι στην Παλαιά Φωκαία
  • Χάρακας
  • ΚΑΠΕ
  • Μικρό και Μεγάλο Σέσι
  • Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved