Εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές για να απασχολήσετε τα μικρά παιδιά στο σπίτι

Με τα παιδιά στο σπίτι το καλοκαίρι: Εύκολες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα.

Εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές για να απασχολήσετε τα μικρά παιδιά στο σπίτι
bigstockphoto.com

Το καλοκαίρι είναι χωρίς αμφιβολία η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Άφθονος ελεύθερος χρόνος, παιχνίδι, διακοπές και καθόλου διάβασμα.

Τι άλλο θα μπορούσαν να ζητήσουν;

Κι όμως, μέχρι να φύγουν διακοπές και εφόσον δεν υπάρχει η επιλογή του χωριού, τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να βαριούνται μέσα στο σπίτι, περνώντας πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη.

Και μπορεί τα μεγαλύτερα παιδιά να μην δελεάζονται με την ιδέα να ασχοληθούν με κάτι άλλο, τα μικρότερα όμως, άνετα θα κάνουν κι άλλα πράγματα αν τα παρακινήσετε.

Το απόγευμα ή όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο, προμηθευτείτε απλά υλικά, καθίστε στη βεράντα και φτιάξτε μαζί τους όμορφες, καλοκαιρινές κατασκευές.

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι άλλωστε μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία και υπάρχουν πολλές κατασκευές κατάλληλες και για παιδιά αυτών των ηλικιών.

Επιπλέον, η ενασχόληση με τις χειροτεχνίες δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμη για τα μικρά μας, καθώς τα βοηθά να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να εξασκήσουν τη συγκέντρωση και τις κινητικές τους δεξιότητες.

Οι δε επιλογές που έχετε είναι πολλές:

Κατασκευές με χαρτί



Καλοκαιρινά φρούτα



Ψαράκια



Βαρκούλες και καραβάκια

















© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved